Son dakika... Trump'tan son dakika açıklama "Hamas'ın teklifi kabul etmesini bekliyoruz"

Son dakika... ABD Başkanı Donald Trump canlı yayında Gazze barış anlaşmasın ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Trump açıklamalarında 'Barış planını' kabul etmesi için Hamas'ı beklediklerini söyledi.

GİRİŞ 30.09.2025 17:05 GÜNCELLEME 30.09.2025 17:47

Son dakika...  ABD Başkanı Donald Trump, canlı yayında açıklamalarda bulunuyor. 

ABD'li üst düzey generallere açıklama yapmak için kameralar karşısına geçen Başkan Trump, şunları söyledi

TRUMP: "HAMAS BU PLANI ONAYLAMAK ZORUNDA"

ABD'li üst düzey generallere açıklama yapmak için kameralar karşısına geçen Başkan Trump, şunları söyledi:

"ABD ordusuyla gurur duyuyorum. Biz sınırlarımızı güvenli tutmak istiyoruz. Sizin başkomutanınız olmaktan dolayı çok mutluyum. Sizlere teşekkür ederim. Hepimiz bu ülkeyi sonuna kadar savunmak için yemin ettik."

"Hamas bu anlaşmaya uymak zorunda. Biliyorum zor olacak ama zorundalar. Bütün Arap ülkeleri bu plana 'tamam' dediler. Bildiğiniz gibi 7 tane savaş bitirdim.​"

Barış planının Gazze’den ibaret olmadığını Gazze’nin sadece planın bir parçası olduğunu kaydeden Trump "Hamas teklifi kabul etmeli. Bütün Arap ülkeleri anlaşmaya "tamam" dedi.

Barış planını kabul etmesi için Hamas'ı beklediklerini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, "Hamas anlaşmaya uymalı, Gazze'de savaşı bitirmiş olabilirim" dedi.

OLUMSUZ YANIT VERİRSE ÇOK ÜZÜCÜ SONUÇLARI OLUR!

ABD Başkanı Donald Trump Filistin ile İsrail arasındaki çatışmanın son bulması için hazırlanan barış planı hakkında konuştu.

Donald Trump yaptığı açıklamada "Barış planını kabul etmesi için Hamas'ı beklediklerini" ifade ederek tehditvari bir şekilde "Hamas'ın olumsuz yanıt vermesi halinde çok üzücü sonuçları olacağını" söyledi. 

TRUMP: HAMAS REDDEDERSE İSRAİL YAPMASI GEREKENİ YAPACAK

Trump açıklamalarının devamında "Hamas'a 3-4 gün süre veriyorum. Ne olacağını göreceğiz. Reddederse İsrail yapması gerekeni yapacak" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, bugün basına yaptığı açıklamada "Barış teklifini kabul etmesi için Hamas'ı bekliyoruz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Beyaz Saray'daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Trump, Gazze Şeridi'ndeki savaşı sona erdirmeye yönelik 20 maddelik Gazze Planı'nın Netanyahu tarafından kabul edildiğini duyurmuştu. ABD Başkanı Trump, bugün ise Beyaz Saray'dan ayrıldığı sırada basın mensuplarına açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Arap ülke liderlerinin anlaşmayı kabul ettiğini bildiren Trump, "Barış teklifini kabul etmesi için Hamas'ı bekliyoruz" dedi.

"Hamas olumsuz yanıt verirse çok üzücü olur. Rehinelerin derhal teslim alınmasını bekliyoruz. Oldukça basit. Orta Doğu'daki herkes imzaladı. Bu daha önce hiç olmadı" diyen Trump, "Hamas teklifi reddetmesi durumunda İsrail yapması gerekeni yapacaktır. Hamas ile müzakere için fazla bir alan yok. Hamas'a 4 gün süre verildi" ifadelerini kullandı.

NÜKLEER SİLAH MESAJI

ABD Başkanı Donald Trump, "Kullanmak gerekirse herkesten iyi nükleer silahımız var" dedi.

"Putin ve Zelenski'yi bir araya getirmeliyiz. Nükleer tesislerimizi geliştireceğiz"

"Eğer seçimde hile yapılmasıydı ve ben başkan olsaydım Rusya-Ukrayna Savaşı kesinlikle olmazdı. Putin ve Zelenskiy'i bir araya getirip Ukrayna Savaşı'nı da bitirebilirsek daha iyi olur."

"Putin, Biden ve ekibinin beceriksizliğini gördü ve bu da ona gereken yolu gösterdi.​​"

"Rusya tarafından tehdit edildik. Rusya kıyılarına 1-2 tane nükleer denizaltı gönderdim. Eğer kullanmak gerekirse herkesten daha fazla nükleer silahımız var ancak biz böyle bir şeyi düşünmek istemiyoruz"

Nükleer silahların ardında neler kaldığını gördüğünüz zaman asla bunları hiçbir zaman kullanmak istemiyorsunuz

Eğer nükleer silah kullanılırsa biz herkesten daha fazla nükleer silaha sahibiz"

"Nükleer silahların ardında neler kaldığını gördüğünüz zaman asla bunları hiçbir zaman kullanmak istemiyorsunuz."

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ ÇIKIŞI!

"Çin ve Rusya'nın çok gerisindeydik ancak şimdi bütün uzayı domine diyoruz" diyen Trump:

"Ben Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Putin'i ikna edebileceğimi düşünmüştüm. Şimdiye kadar karşılaştığım en son lider o çıktı. Birçok ülkedeki çatışmayı bitiriyorum. İşe yararsa bitirdiğim 8. savaş olacak. Putin ve Zelenskiy'i bir araya getirmek zorundayız.

Biz büyük bir ordu, ölümcül bir ordu kuracağız. Umarım nükleer silah kullanmak zorunda kalmayız. Kesinlikle bulunamayacak nükleer denizaltılarımız var. Kimse bulamaz.

Nobel Barış Ödülü'nü bana vermezler. Hiçbir şey yapmamış birine verirler." ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: HABER7
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 80
  • Metehan 1 saat önce Şikayet Et
    Bu da herkese racon kesiyor ortada bir halt yok Rus savaşı'nı bitiriyordu. Sadece Ermenistan Azerbaycan savaşını bitirdi (!)
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Hadi ordan Allah var gamyok sizi itrailin itleri
    Cevapla
  • kaplan 1 saat önce Şikayet Et
    İsrail savaşı değil bu tamamen ABD savaşı bu orayı gendi çıkarı için yaptı bu savaşı herkes bunu biliyor zaden
    Cevapla
  • Ayhan 1 saat önce Şikayet Et
    Ateşkesi israil bozarsa ne yapabileceksin onu söyle?
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Zaten silah bırakmaları ölüm demek olduğunu biliyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sivas’ta yolcu otobüsü ile tır çarpıştı! 20 kişi yaralandı
Galatasaray - Liverpool! Muhtemel 11'ler