İsrail'in Türkiye korkusu! Tek tek sıraladı: "İki cepheden köşeye sıkıştırabilir"

İsrail basını, 'masum değil' diye nitelediği Türkiye'nin Gazze Şeridi'ndeki varlığını yineleyerek, Türkiye'den nasıl korunabileceğini değerlendirdi.

GİRİŞ 14.11.2025 10:47 GÜNCELLEME 14.11.2025 13:31

İsrael Hayom gazetesi, 11 Kasım 2025 tarihinde, Kobi Michael imzasıyla "Türkiye'nin Gazze Planı İsrail'i İki Cephede Köşeye Sıkıştırabilir" başlıklı bir analiz yayınladı.

Analizde Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin Gazze politikasına yer verildi ve bunun İsrail açısından sonuçları sıralanarak, Türkiye'nin gücünün azaltılmasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

İsrael Hayom gzetesinde 11 Kasım 2025'te Kobi Michael imzasıyla yayınlanan 'Türkiye'nin Gazze Planı İsrail'i İki Cephede Köşeye Sıkıştırabilir' başlıklı analizinin ekran görüntüsü

GAZZE'DE TÜRK BAYRAKLARI İSRAİL'İ RAHATSIZ EDİYOR

Yazar, "Pek çok kişinin gözden kaçırdığı bir gerçekle başlayalım" diyerek Ankara'nın Gazze'de görevlendirmek için 2000 Türk askerini eğittiği bilgisine yer verdi.

Türkiye'nin Netanyahu ve bazı üst düzey İsrailli yetkililer için "savaş suçları ve soykırım" gerekçesiyle tutuklama emri çıkarmasını da ekleyen yazar, Türkiye'den rahatsızlığını dile getirdi.

Dahası, Türkiye'nin çeşitli yardım kuruluşları aracılığıyla Gazze'deki insani faaliyetlerini de eleştirerek "enkaz temizleme ve rehineleri arama çalışmalarında kullanılan buldozerler de dahil olmak üzere her yerde Türk bayrakları dalgalanıyor" dedi.

Gazze'deki enkaz çalışmalarında Türk bayrağı taşıyan bir iş kepçesi

Trump'ın Gazze konusunda Türkiye'ye olan itimadının, daha derin bir Türk varlığı, müdahalesi ve nüfusuna sebep olacağını vurgulayan İsrailli analist, Türkiye'nin bu kazanımının 2 amaca hizmet ettiğini belirtti:

  1. Türkiye'nin bölgesel güç olarak statüsünü yüceltmek.

  2. İsrail'in bölgesel konumunu zayıflatmak ve İsrail'i kuşatmak.

Çünkü, "Gazze'de önemli bir Türk varlığı, Ankara'nın, tanımı gereği aynı zamanda hayati önem taşıyan Hamas'ın hayati çıkarlarını korumasına olanak tanıyacaktır." denildi.

"İSRAİL, MISIR-SUUDİ ARABİSTAN-BAE EKSENİYLE ÇALIŞMALIDIR"

Bu gelişmeler ışığında İsrail'in Türkiye tehlikesini uzaklaştırmak için izlemesi gereken politikayı değerlendiren yazar, İsrail'in yapması gerekenleri şöyle sıraladı:

  • İsrail'in Gazze'de herhangi bir Türk askeri varlığına kararlılıkla karşı koymaya devam etmesi yerinde olacaktır.

  • İsrail, yaratıcı bir şekilde ve Washington ile yakın koordinasyon içinde hareket etmeli.

  • Mısır-Suudi Arabistan-BAE ekseniyle birlikte çalışarak Türkiye'nin Gazze Şeridi'ndeki rolünü en aza indirmelidir.

Mısır-Suudi Arabistan-BAE eksenini, "Türkiye manevralarına bir tehdit ve meydan okuma ekseni" olarak niteleyen analist, İsrail'in bu sayede Türkiye'nin derin müdahalesini durdurabileceğini değerlendirdi.

Eğer Erdoğan kapsamlı stratejisinde başarılı olursa "İsrail kendini Ankara'nın kuralları belirlediği bir Türk boğazında bulabilir" denildi.

KAYNAK: HABER7
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 12
  • NİYAZİ KARACA 8 dakika önce Şikayet Et
    Bu kitapsızlar bir bayrağımızdan bir de mehterimizden korkar, askerimizi görseler kaçacak delik bulamazlar.
    Cevapla
  • Ne mutlu Türküm 50 dakika önce Şikayet Et
    Hani diyorum. Yanlışlıkla !.. olmaz da
    Cevapla
  • Em. Mem. 53 dakika önce Şikayet Et
    İsrail'i korku sardı ise hala müslümanlara zülme neden devam ediyor. Veya neden İsrail zulmünü engelleyemiyoruz
    Cevapla
  • HHH 27 dakika önce Şikayet Et
    Çünki Müslümanlar boykot etmiyor...
    Cevapla
  • Misafir 55 dakika önce Şikayet Et
    inşallah korkularından saklancak delik bulamayacaklar o günlerde gelecek
    Cevapla
  • 2247 1 saat önce Şikayet Et
    Türk askerinin oldugu yerde adalet olur birgün sizede lazım olabilir unutmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
43 günlük kapanmanın ardından: Altında 6000 TL senaryosu yeniden masada!
İmamoğlu iddianamesi CHP medyasını böldü: 'Şerefsiz' diyerek linç ettiler!