İsrailli bakan kadın askerleri aşağıladı: Ordu birbirine girdi: Zarar veriyorsunuz...

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ordu içerisinde kadın ve erkek askerlerin birlikte faaliyet göstermesini uygun bulmadığını söyledi. Kadın askerler ise aşağılandıklarını belirterek açıklamaya tepki gösterdi.

GİRİŞ 17.02.2026 16:59 GÜNCELLEME 17.02.2026 17:40

İsrail Savunma Kuvvetleri'nde görev yapan kadın askerlere yönelik ayrımcılık başladı. Ordu içerisinde kadın ve erkek askerlerin bir arada bulunmaması gerektiğini belirterek karşı çıkan İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, orduda kadın ve erkeğin birlikte görev yapmasından yana olmadığını belirtmesiyle büyük bir kriz başladı.

Haaretz gazetesinin haberine göre Smotrich, partisi Dini Siyonizm'in grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başhahamlığın görüşünü gerekçe göstererek kızını, orduya katılmaması konusunda yetiştirmeye gayret edeceğini ifade etti.

"İSRAİL ORDUSUNUN FAALİYETLERİNE ZARAR VERİYOR"

Smotrich, "cinsiyetler arası karışımın etkisi dahil olmak üzere bazı konularda, dini, itikadî ve mesleki nedenlerle kendine has bir görüşü" olduğuna dikkati çekerek, bu konuda kendisiyle aynı fikirde olmayanlar da olabileceğini; herkesin kendine uygun olanı yapması gerektiğini belirtti.

Karma birliklerin mesleki sebepler nedeniyle "kötü bir durum olduğunu ve kötü bir atmosfer oluşturduğunu", İsrail ordusunun profesyonelliğine de zarar verdiğini dile getiren Smotrich, kadın askerlerin erkeklerle birlikte tanklarda görev yapmasının "mantıksız" olduğunu ifade etti.

Maliye Bakanı orduda kadın savaşçıların olmasının doğru olmadığını düşündüğünü de kaydetti.

ORDUDAKİ KADIN ASKERLERDEN TEPKİ YAĞDI

Ordudaki kadın askerlerin bulunduğu "Ummu Yakza" Hareketi ise İsrailli bir bakanın, "kızını orduya katılmamak üzere eğiteceği" açıklamasına tepki gösterdi.

Hareket, yaptığı açıklamada, bakanın bu ifadelerinin, İsrail ordusunda görev yapan binlerce kadın askeri aşağıladığını, kadınların güvenliğe katkılarının tartışmasız olduğunu savundu.

Smotrich'in açıklamasını "tehlikeli ve sorumsuz" şeklinde nitelendiren Hareket, Başbakan Binyamin Netanyahu'dan Maliye Bakanı'nı derhal görevden alması istedi.

Kanal 12'de yayımlanan habere göre, İsrail ordusunda 8 bin 500'den fazla kadın görev alıyor.

KAYNAK: AA
Kübra Beyazoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca tarih, kültür, sanat üzerine araştırmalar yaparak blog yazarlığı yaptı. Yerel basında birçok alanda görev alarak muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Mahoni 7 dakika önce Şikayet Et
    Bizim ahırda bile ayrılır erkek dişi bunlar ya mal yada iğdiş
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 8 dakika önce Şikayet Et
    KUR’AN TUR SURESİ : Kurdukları planlar o gün kendilerine hiçbir yarar sağlamayacak ve KENDİLERİNE YARDIM EDEN DE OLMAYACAK! Şüphesiz o zulmedenlere bundan başka (dünyada başlarına gelecek) bir azap daha var; fakat çoğu bunu bilmez. SEN RABBİNİN HÜKMÜNÜ SABIRLA BEKLE
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 9 dakika önce Şikayet Et
    OKULLARIMIZDA ASKERLİK TEMEL EĞİTİMİ ? Peygamber Ocağı/Her Türk asker doğar felsefesine uymaz mı? Çinde lise/üniversite bahçesinde eğitim öğretimin bir parçası askerlik eğitimindedir gençler, İSRAİL SOKAKLARINDA KIZLI ERKEKLİ OMUZLARINDA SİLAHLI KİŞİLERİ GÖRÜRSÜNÜZ ASKERLİK KONUSUNDA. Yunanistan'da bile kızları askerliğe alalım tartışmaları vardı geçen yıllar YA BİZDEE ? ??
    Cevapla
  • Halis 23 dakika önce Şikayet Et
    15 milyon Siyonist dünyadan yok edilmedikçe dünyaya asla huzur gelmez..
    Cevapla
  • murat 30 dakika önce Şikayet Et
    allahın lanetlediği ırk hiç bir zaman rahat edemeyecekler ordan oraya sokak köpekleri dolaşavaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tapu için milyonları ilgilendiren düzenleme! AK Parti harekete geçti
Ciciş kardeşlerin gizli arşivi iş dünyasını karıştırdı: ‘Görüntülerimiz kimlerin elinde?’