New York’ta ulaşım krizi! Demir yolunda tarihi grev
ABD’nin en yoğun banliyö demir yolu sistemlerinden LIRR’da maaş ve sağlık sigortası anlaşmazlığı nedeniyle 1994’ten bu yana ilk grev başladı.
CNN televizyonunun haberine göre, demir yolu işçilerini temsil eden 5 sendika ve LIRR'ı işleten kamu kuruluşu arasında yapılan görüşmelerde, maaş artışı ve sağlık sigortası primleri konularında uzlaşı sağlanamadı.
TREN SEFERLERİ DURDURULDU
Sendikaların grev kararı alması nedeniyle banliyö demir yolu sistemindeki tüm hatlarda tren seferleri durduruldu.
Yerel medyadaki haberlerde, söz konusu 5 sendikanın LIRR bünyesindeki 3 bin 500 işçiyi temsil ettiğine ve bu grevin 1994'ten beri bu demir yolu sisteminde ilk grev olduğuna dikkat çekildi.
GÜNLÜK 300 BİN YOLCUYU ETKİLİYOR
Grevin, New York eyaletine bağlı Long Island bölgesi ile New York kenti arasında seyahat eden günlük yaklaşık 300 bin yolcuyu etkilemesi bekleniyor.
LIRR sistemindeki hatlar, ABD'nin en yoğun banliyö demir yolu sistemlerinden biri olarak biliniyor.