BAE'den son dakika İran mesajı: Çağrıda bulundular

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Orta Doğu'da son birkaç gündür yaşanan gelişmelerden derin endişe duyduğunu belirterek, gerilimin derhal düşürülmesi çağrısında bulundu.

BAE'den son dakika İran mesajı: Çağrıda bulundular
BAE'den son dakika İran mesajı: Çağrıda bulundular
GİRİŞ 18.07.2026 23:54 GÜNCELLEME 19.07.2026 00:13

BAE Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bölgede yaşanan askeri gelişmelere ilişkin değerlendirmelere yer verildi.

Açıklamada, "Bölgede son birkaç gündür yaşanan gelişmelerden derin endişe duyuyoruz" ifadesine yer verilerek, Orta Doğu'da tansiyonun derhal düşürülmesi ve istikrarsızlığı daha da artıracak adımlardan kaçınılması çağrısı yapıldı.

Tehlikeli sonuçlar doğurabilecek, bölgeyi yeni şiddet ve istikrarsızlık sarmalına sürükleyecek eylemlere karşı sükunet çağrısında bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"BAE, tüm tarafları saldırı eylemlerini derhal durdurmaya ve ivedilikle müzakere masasına geri dönmeye davet ediyor. BAE ayrıca, küresel ekonomi için hayati önem taşıyan Hürmüz Boğazı'nda serbest geçişin güvenliği ve sürekliliğinin sağlanmasının öneminin altını çiziyor."

Açıklamada, bölge ülkelerindeki okullar, üniversiteler, hastaneler, tuz arıtma tesisleri, enerji santralleri, ulaşım merkezleri, yerleşim alanları dahil sivil altyapı ve tesislerin hedef alınmasının hiçbir koşulda kabul edilemeyeceği, haklı gösterilemeyeceği vurgulandı.

Bu arada Kuveyt, Bahreyn ve Ürdün başta olmak üzere bazı Arap ülkeleri, günlerdir hava savunma sistemlerinin İran kaynaklı hava saldırılarını engellediğini açıklıyor.

Suriye'den İran'a sert uyarı: 'Bu, egemenliğin açık ihlalidir!'Suriye'den İran'a sert uyarı: 'Bu, egemenliğin açık ihlalidir!'

Ürdün'de 2 ABD askerinin öldüğü saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktıÜrdün'de 2 ABD askerinin öldüğü saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı

İran, ABD'nin askeri üslerini bombalıyor: 2 ABD askeri öldü, 1'ine ulaşılamıyorİran, ABD'nin askeri üslerini bombalıyor: 2 ABD askeri öldü, 1'ine ulaşılamıyor

İran lideri Hamaney'den son dakika ABD duyurusu! Trump'ı çıldırtacak açıklamaİran lideri Hamaney'den son dakika ABD duyurusu! Trump'ı çıldırtacak açıklama

ABD - İran krizi büyüyor: Tahran anlaşmayı askıya aldıABD - İran krizi büyüyor: Tahran anlaşmayı askıya aldı

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden İran'a kınama!Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden İran'a kınama!

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Selami 4 saat önce Şikayet Et
    Sıkışınca mesaj veryor.İran sakınndurma
    Cevapla
  • Gerçek 10 saat önce Şikayet Et
    Bize geldigi zaman aslan kesiliyor idi bunlar demek İsrail usa gaz vermiş yoksa bunlar wc bile gidemez izin almadan
    Cevapla
  • adam06 11 saat önce Şikayet Et
    korkma bae herkes ölecek
    Cevapla
  • Yanlış mı? 11 saat önce Şikayet Et
    Amerikalılara topraklarınızı kullandırmayın, mesele çözülür...
    Cevapla
  • Misafir 12 saat önce Şikayet Et
    he yani Filistin'de herşey normal!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP’de vekil savaşları kızıştı! Özgür Özel'in hamlesine Kılıçdaroğlu'ndan karşı hamle
Ekrem İmamoğlu'na en yakın isimlerdendi! Kılıçdaroğlu'na desteğini ilan etti