İsrail Gazze'ye üç koldan saldırdı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında Hamas'ın askeri lideri Ahmet el-Caberi öldürüldü.

İsrail Gazze'ye üç koldan saldırdı
İsrail Gazze'ye üç koldan saldırdı
GİRİŞ 14.11.2012 17:14 GÜNCELLEME 15.11.2012 12:44
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İsrail uçakları Gazze'yi bombaladı. Çok sayıda şehid olduğu haberleri geliyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında İzzeddin Kassam Tugayları komutanlarından Ahmed Cebari'nin şehit edildiği açıklandı.

İsrail savaş uçakları; Kassam tugayları komutanını hedef alan saldırının ardından, Gazze'ye çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirerek, Gazze'yi bombaladı.

Saldırılar sonucunda çok sayıda şehid olabileceği bildirilirken şehid ve yaralı sayısı ile ilgili kesin bir bilgi verilmedi.

İsrail uçakları; Gazze şehri, Han Yunus ve Refah'ta saldırılar düzenledi.

İsrail'in, Gazze'de aralarında hükümet binası ve güvenlik güçlerine ait binaların da bulunduğu çeşitli bölgelere 25'ten fazla hava saldırı düzenlediği bildirildi.AA muhabirinin hükümet yetkililerinden edindiği bilgiye göre, aralıksız devam eden saldırılar nedeniyle şiddetli patlama seslerinin duyulduğu Gazze'de, İsrail Ordusu'na ait 10'a yakın uçak ve helikopter uçuş yaptı.

İsrail'in helikopter ve savaş uçakları, Gazze'nin çeşitli bölgelerindeki 25 yeri vurdu. Büyük çapta hasarın meydana geldiği saldırılarda ölü ve yaralılara ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

İsrail'in Gazze'ye bugün düzenlediği hava saldırısında, Hamas'ın askeri kanadı İzzettin El-Kassam Tugayları Komutanı Ahmet el-Caberi hayatını kaybetmişti.

İsrail, Gazze'den roket saldırılarının yoğunlaştığını iddia ederek üst düzey Hamas yetkililerini hedef almakla tehdit etmişti.

İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada hava saldırılarının başlangıç olduğu, karadan saldırılar için de hazırlıkların tamamlandığı ifade edildi.

İsrail uçakları daha önce de Hamas'ın askeri lideri Salah Şehade, Şeyh Ahmed Yasin ve halefi Abdülaziz Rantisi'nin de aralarında olduğu çok sayıda Hamas yetkilisini aynı yöntemle şehid etmişti.

HENİYE: SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, İsrail'in Gazze'ye düzenleyeceği saldırılara sessiz kalmayacaklarını ve böyle bir saldırıya mahal vermeyeceklerini söyledi.

Gazze'de düzenlenen Arap Eczacılar Konferansı'nda konuşan Heniye, 'İsrail Gazze'ye karşı saldırılarını ve düşmanlığının çerçevesini genişletmeyi planlıyorsa, Arap dünyasında yaşanan değişimleri görmezden gelemez. Biz de onun Gazze'ye düzenleyeceği saldırılara sessiz kalmayacağız' dedi.

İHH, GAZZE'DEKİ BÜROSUNU BOŞALTTI

Bu arada Filistinli yetkililer İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Gazze'deki bürosunun da hedefte olduğunu ifade ederek büronun boşaltılmasını istedi. Bunun üzerine İHH görevlileri geçici olarak büroyu boşalttı.

-İSRAİL HÜCUMBOTLARI GAZZE'Yİ VURDU 

İsrail Donanması'na ait hücum botları, Gazze sahillinin farklı bölgelerini bombaladı.

İsrail Donanması'na ait hücum botlarının, Gazze sahilleri ve birçok farklı bölgesine belli aralıklarla yoğun top atışları yaptığı bildirildi.

İsrail'in attığı bombaların ses ve ışıkları kentin birçok yerinden görülüyor.

YORUMLAR 19
  • Kazim Yolcu 11 yıl önce Şikayet Et
    lanet okumakla olmaz. birşeyler yapmak lazım. sessiz kalınmaz. neredesin başbakanım. obama ilemi görşüyorsunuz notamı vereceksiniz. kınayacakmısını? sessiz kalmayalım bu zulüme ALLAH rızası için.
    Cevapla
  • ottomansince 11 yıl önce Şikayet Et
    neredesin ya mehdi. müslümanlar can çekişiyor ölüyor kimse bişey yapamıyor her yerde savaş tüm müslümanlar kan ağlıyor türkiye de tek başına bişey yapamıyor deccal iş başında neredesin ya hz. mehdi gel artık durdur bu zulümü çık artık al tekbiri çık arık tekbir al ALLAHu ekber ALLAHu ekber ALLAHu akber
    Cevapla
  • Son Mohikan 11 yıl önce Şikayet Et
    ya-kahhar.... israil çok üşüyor ya rab..yak onları...
    Cevapla
  • Mustafa Solak 11 yıl önce Şikayet Et
    fazla gecikmeden. tez zamanda cezanizi bulursunuz ınsaALLAH,ALLAH'in lanetlileri.peygamber katilleri,masumlarin katilleri.ALLAH'in ve tum yarattiklarinin laneti tekrar uzerinize olsun.sanli sehitlerimize ALLAH'tan rahmet diliyorum
    Cevapla
  • HAMDULLAH DARGIN 11 yıl önce Şikayet Et
    lanet sana. lanet sana lanetli kavim. lanet olsun seni destekleyenlere de. bekle ey lanetli kavim, seni bekleyen hazin sonunu. bekle, arkamda yahudi var diyen ağacı. dünyanın her yerinde lanetleniyorsun, yakındır dünyada tecrit edileceğin zaman....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...