6. yüzyıl mirası olan Kotor Kalesi

Temelleri 6. yüzyıl ötesine uzanan bir tarihi yapı Kotor Kalesi. Kotor Körfezine bakan manzarası ile herkesin fotoğraf noktası olan Kotor Kalesi'ne nasıl gidilir tüm detayları ile haberimizde yer alıyor.

GİRİŞ 07.10.2020 14:44 GÜNCELLEME 11.06.2021 10:35 KAYNAK HABER7

Kotor Körfezine mükemmel bir manzara ile bakan Kotor Kalesi'ne nasıl gidilir herkesin en çok merak ettiği konu. Turistlerin uğrak yerlerinden biri olan bu kale son zamanlarda seyahat edilen en popüler yerlerden. Bu seyahatte Karadağ'ın en güzel yerlerinden biri olan Kotor  payına düşen ilgiyi fazlasıyla hak ediyor. 

KOTOR NEREDE?

Kotor eski Yugoslavya topraklarından bağımsızlığını ilan etmiş Karadağ'ın en turistik şehridir. Burada yer alan tarihi yapılar büyük öneme sahiptir. Bu nedenle de her yıl turistler tarafından en çok ziyaret edilen yer olarak göz önüne çıkmaktadır. 

 

 

Kotor Körfezi'ne bakan manzarası ile Adriyatik Denizi'nin sularının buluştuğu bu nokta herkesi büyüleyen lüksün ve ihtişamın da hüküm sürdüğü bir yerdir. Kalesine çıktığınızda ise uzun süre unutamayacağınız bir büyüye kapılabilirsiniz. 

2006 yılında Balkanlar'da ayrılan son ülke olmuştur Karadağ. Her köşesi bir güzelliğe sahip olan bu ülkede korunan tarihi ile cennet gibi bir doğaya da sahiptir. UNESCO tarafından da korunan bir ülkedir. Kotor da koruma altında bulunan bir şehridir. 

Kotor gezisinde sahile geldiğinizde buradan surlarla çevrilmiş 'eski Kotor'u görmeniz mümkün. Eski Kotor surları çerisinde kalsa da surlarda bulunan kapılardan geçerek tarihi yolculuğa çıkabilirsiniz. 

 Kotor Körfezi ve surları haberimizden detaylara ulaşabilirsiniz. 

Gelelim manzarası ile herkesi hayran bırakan, bir gidenin bir daha gitmek istediği bu yere. Kotor Kalesi'ne...

Kotor Kalesi'ne Nasıl Gidilir?

Kotor Kalesi'ne gitmek için vizesiz seyahat edebileceğiniz Karadağ'a ulaşmanız gerekecek. Ülkenin başkentine direkt uçuşlar ile,  Kotor'a ise aktarmalı uçuşlar ile varabilirsiniz. Buradan Kotor'un muhteşem şehir merkezini yürüyerek gezebilirsiniz. Sur içine girdiğinizde zaten motorlu taşı hiç görmeyeceksiniz. Bu yüzden kaleye de yürüyerek çıkacaksınız. Kale 1300 basamaktan oluşuyor. kimi için çıkması zor olan bu basamaklar kimisi için de keyifli bir yürüyüşe dönüşüyor. 

Siz seyahatinizi güzelleştirmek adına bu yürüyüşte bazı duraklarda durup Adriyatik Denizi'nin muhteşem manzarasını izleyebilir ve fotoğraf çekilerek dinlenebilirsiniz. 

Kotor Kalesi Tarihi 

San Giovanni Kalesi olarak da bilinen bu kale Türkçe'de Aziz Yuhanna olarak da biliniyor. En Bilindik hal ile Kotor Kalesi çok eskilere uzanan mimarisi ile de bütün medeniyetleri etkileyen bir eser. büyük ölçüde Venediklere ait olan mimarisinin ilk temelleri 6. yüzyılda atılmış bu kalenin. 

Kotor Eski Şehri ve Kotor Körfezi manzarasına sahip yerde turistler sırf fotoğraf çekinmek ve bu manzarayı izlemek için bulunuyor. Yüksekliği 20 metreyi bulan kalenin duvarlarında orta çağ döneminden de izler bulunuyor. 

Kaleye eski evlerin arasından ve dar sokakların içinden ulaşabilirsiniz. Venedikler bu şehrin korunması için 40 dönümlük araziye kurulmuş bu surları inşa etmiş. Roma İmparatorluğu izleri de taşıyan bu surlar içerisinde kalede rota çağ esintisi de bulunuyor. Kotor Körfezine açılan manzarası ile herkesi hayran bırakan manzaraya bu kaleden ulaşabilirsiniz. 

Bu yüksek kale ve surlar en önemli ticaret şehrinin bulunduğu yer. Günümüzde ise turistlerin büyük gemilerle akın ettiği bir yer. Mimarisi de Venediklerin bütün kültürünü de yansıtıyor. Taş binalar ve kırmızı kiremitli evler bunu yansıtan en iyi örnekler. Kotor'a en güzel yıllarını yaşatanlar da Venedikler olmuştu. 15. yüzyıl ortalarında Balkanlar fethini gerçekleştiren Osmanlılar Venediklere de komşu olmuştu. Osmanlı ile savaşmak yerine hakimiyetini kabul ederek varlığını Kotor'da sürdürmeye devam ettiler ve karşılığını da ticaret yaparak verdiler. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

Bakmaya doyulmayan bu körfez vizesiz gidebileceğiniz Karadağ'da sizleri bekliyor. 

Bu da ilginizi çekebilir; 360 derece Adriyatik denizi manzarasına sahip Karadağ Budva surları

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL