Vietnam'da gezilecek en iyi 9 yer

Vietnam'da gezilecek yerler çok güzel keşif adresleri sunuyor. Vietnam'ın savaş izlerini taşıyan şehirleri ve diğer gezi yerlerinin yanı sıra tapınakları gibi ibadet yerlerini de gezmek güzel bir deneyim olacak. Detaylar haberimizde.

Vietnam'da gezilecek en iyi 9 yer
Vietnam'da gezilecek en iyi 9 yer
GİRİŞ 09.08.2021 12:36 GÜNCELLEME 09.08.2021 12:36 KAYNAK HABER7

Vietnam'da gezilecek yeler çok güzel doğal güzelliklerden oluşuyor. Ayrıca çok kanlı bir savaş geçmişi olan ve bağımsızlığını tırnaklarıyla kazanan millet Vietnam halkı savaşa dair malzemeleri de gezi yerleri haline getirmiş. Ho Şi Min önderliğinde başlatılan bağımsızlık savaşı çok kayıplar verilse de sonunda kazanılmış. Bu yüzden Ho Şi Min kentinde önderlerine ait anıtlar ve diğer gezi adresleri yer alıyor. Vietnam Savaşları'nın geçtiği Cu Chi Tünelleri de gezilecek en iyi gezi adreslerinden biri. Burada bağımsızlığını kazanmak için çalışan halkın tünellerde nasıl mücadele ettiğine dair detaylar yer alıyor. Halk büyük kayıplar vermiş ve günümüzde de bunun etkilerini hala yaşıyorlar. 

 

 

Vietnam'da gezilecek en güzel yerlerden biri de Mekong Deltası. Delta Güney Asya'nın en büyük deltası. Birçok özelliği bulunuyor ve harika bir gezi noktası. Burada yapılacak çok aktivite keşfedilecek çok güzel yerler var. Bunlarla beraber Vietnam gezi rehberinde Vietnam'da ne yenir, Vietnam'dan hediyelik eşya ne alınır detaylar aşağıda.

Vietnam'da gezilecek yerler

 

 

VİETNAM'DA GEZİLECEK YERLER

Vietnam'da gezilecek yerler hem doğal güzelliklerden oluşuyor hem de yukarıda bahsedildiği gibi tarihi mekanlarda. Kanlı Vietnam Savaşı'nda kullanılan tüneller, Fransız sömürgesi altında kaldıkları zaman inşa edilen mimari eserler ve daha nicesi Vietnam'da yer alıyor. 

1-MEKONG DELTASI 

Mekong Deltası

Mekong Deltası Vietnam'da en çok gezilen turistik gezi yerlerinden biri. Asya'nın en büyük deltası olan bu yerde bin bir çeşit canlı türü de bulunuyor. Mekong Deltası'nın kollarında gezilecek çok güzel yerler bulunuyor ve buralarda minik kanolarla gezmek mümkün. Gezinti yaparken Mekoang Deltası'nda çok güzel bitki ve canlı türleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca arıların bitki türlerinden topladığı polenlerle yaptığı balları da tadabilirsiniz. Mekong Deltası anlatmakla bitmez hazine gibi bir yer. Bu yere dair daha detaylı hazırladığımız yazımızı Doğal Hazine Mekong Deltası haberimizden okuyabilirsiniz. 

2-HO Şİ MİN ANIT MEZARI

Ho Şi Min anıt mezarı

Ho Şi Min Vietnam halkının bağımsızlık lideri olarak biliniyor. Bu sebeple de burada her yerde Ho Şi Min'in ya heykeli var ya da bir sokağa, caddeye, meydana ismi verilmiş. Bu yüzden Vietnam'da gezilecek yerleri turlarken mutlaka bağımsızlık liderine ait yerleri de göreceksiniz. Ho Şi Min Vietnam halkı için çok önemli. Saygısızlık yapmak, hakkında kötü konuşmak dahi yasak. Vietnam için birçok fedakarlık yapan ve halkın bağımsızlığını kazanması için çalışan Ho Şi Min bağımsızlığın kazanıldığını göremeden vefat etmiş bu yüzden daha çok saygı duyuyor ve anıt mezarı içerisinde gülmek konuşmak yasak. Bahçesinde ise son zamanlarında kaldığı evi ve kullandığı arabalar bulunuyor. Vietnam halkının en önemli liderinin anıt mezarı hakkında yazdığımız Ho Şi Min'in anıt mezarı haberimizden tüm detayları okuyabilir ve Dünyayı Geziyorum ekibinin çektiği görüntülere ulaşabilirsiniz. 

3-HO Şİ MİN MEYDANI

Ho Şi Min Meydanı burada en önemli yerlerden biri. Meydan'da liderin dev bir anıtı da bulunuyor. Dev anıt arkasında ise Fransızların bıraktığı yönetim binası yer alıyor. Kentin kalbi burası, Hayat burada akıyor Ho Şi Min kentinde. Meydanın yakınında bulunan yönetim binası ise günümüzde kullanılıyor. 

4-CU CHİ TÜNELLERİ 

Cu Chi tünelleri

Vietnam halkı sömürge devletlerine karşı başlattığı bağımsızlık savaşında varını yoğunu ortaya koyarak elinden geleni yapmış. Savaşın zaferle sonuçlanmasının en büyük nedeni ise bu zeka ürünü tüneller. Cu Chi Tünelleri Vietnam askerinin Amerikalılara karşı kullandığı zeka silahı olmuş. Dar ve karanlık tünellere girmek cesaret isterken bu tünellerde ilerlemek de imkansız neredeyse. Üç kattan meydana gelen tünellerde yolunuzu bulmanız zor. Adeta labirente girmişsiniz hissi veren bu  yer altı şehri Amerika askerleri için de çıkılmaz olmuş. Çoğu asker girememiş girenler ise yolunu şaşırıp hayatını kaybetmiş. Bazıları ise aklını kaçırmış. İşte bu tünellere dair tüm detayları yazdığımız ve muazzam görüntülerle videoların yer aldığı haberimizi ''Cu Chi Tünelleri Vietnam savaşının dönüm noktası'' buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. 

5-NOTRE DAME KATEDRALİ

Fransızların sömürge yıllarından kalan bir tarihi yapı da bu. Katedral tamamen Fransız etkilerini taşıyor ve tüm görkemiyle yıllardır Vietnam'da bulunuyor. Mimarisi güzel ve görmeye keşfetmeye değer bir gezi yeri. Ho Şi Min kentinin merkezinde bulunan tarihi mimari görebileceğiniz kolay bir yerde. Kırmızı taşlarla inşa edilmiş. İki tane çan kulesine sahip. 1881 yılında inşa edilmiş. Merkez katedral olarak kullanmışlar burada. Katolik katedrali olduğu için önünde bir de Meryem anayı tasvir ettiği söylenen bir de heykel bulunuyor. 

6-POSTA BİNASI 

Posta binası çok eski bir tarihe sahip ve burada tarihi pullar da bulunuyor. Tarihi pullardan alabilir ve kendinize posta dahi atabilirsiniz burada. Kentin en önemli miraslarından biri aynı zamanda. Sembollerden biri de olan posta binası sarı renkte ve mimarisi de çok güzel. Yine bir Fransız mimarisi olduğunu da ekleyelim. 1955 yılında kadar Fransızların hakimiyetinde kalan Vietnam'da ilk yapılan Fransız eserlerinden biri. Günümüzde hala kullanılan bir tarihi bina. 1800'lü yılların ortasında Eyfel Kulesi'ni yapan mimar tarafından inşa edilmiş. İçerisinde pul satan yerler odluğu gibi hediyelik eşya satan yerler de bulunuyor. 

7-BİRLEŞME SARAYI 

Uzun seneler bağımsızlık savaşı veren ülke kuzey ve güney olarak ikiye ayrılmıştı. Mücadelesi de bir araya gelmek olan halk Vietnam'ın arasındaki sınır kalkınca Bağımsızlık Sarayı'nı temsilen inşa ettirdi. Bu saray bugün yönetim merkezi. Ayrıca halk için de çok önemli bir yere sahip. Tarihte güney Vietnam'ın yönetim merkezi olan bina içerisinde bir de gezebileceğiniz müze bulunuyor. 

8-HOAN KİEM GÖLÜ

Kentin içerisinde çok güzel doğal alan sunana bir yer burası. Yeşilin her tonu burada yer alıyor. Göl havası çok iyi geliyor uzun süren Vietnam gezisine. Rengarenk çiçekler ve bitkiler güzel enerji veriyor. Hanoi kentinde bulunan öğle kentin ismi de verilmiş. Fotoğraf çekilecek çok güzel bir adres. Bu yüzden turistlerin odluğu gibi halkın da birinci odak noktası. Mistik havasını da göl çevresindeki yeşil alan içerisinde bulunan tapınaktan alıyor. Görsel olarak çok zengin bir yer. Tapınak binaları birbirine köprülerle bağlanıyor. Gezecek keşfedecek çok güzel bir yer. 

9-EDEBİYAT TAPINAĞI

Edebiyat tapınağı 1070 yılında inşa edilmiş. Çok önemli bilim adamlarının yetiştiği bir yer. Dönemin kralı tarafından inşa edilen yerde keşfedecek çok yer var. Tarihi dokuyu hissetmek adına turistler de mutlaka buraya geliyor. Büyük bir havuz bulunuyor tapınağın bahçesinde. Edebiyat alanında da çalışmalar yapılmış. Bu yüzden adı Edebiyat tapınağı olarak adlandırılmış. Tapınakta kaplumbağa motifleri dikkat çekiyor. Çünkü kaplumbağa burası için çok önemli. Tapınağın geneli sade ve işlemesi yok ancak önemli bulunan çok detay var. 

VİETNAM SOKAK SATICILARI 

Vietnam'da her yerde görebileceğiniz bir diğer detay ise sokak satıcıları. Herkes burada bir şeyler satarak geçimini sağlıyor. Bunlardan biri de şüphesiz ki waffle ve meyve satan kadınlar. Ev geçimlerini bu sattıkları ürünlerden sağlıyorlar ve turistler de dahil yerli halk da bu satıcılardan her şeyi alıyor. Evde hazırladıkları közleri ve karışımları ile gelen kadınlar waffle yapımını taze taze gösteriyor ve paket yapıp sunuyor. 

VİETNAM'DA NE YENİR?

Vietnam'da en çok tüketilen birinci malzeme pirinç. Bu yüzden her yerde her öğünde mutlaka pirinç bulabileceksiniz. Pirincin her türlü halini burada görebileceğiniz gibi kağıt pirinçler de çok öne çıkan ürünler oluyor. Kağıtlara sarılan deniz ürünleri ise Vietnam roll olarak dünyaya ün salmış durumda. Her yerde afiyetle yenilen bu lezzetler burada da turistlere restoranlarda ve diğer yemek yeme yerlerinde servis ediliyor. Sabah kahvaltısında ise mutlaka meyve bulunuyor. Vietnam'da ne yenir hakkında daha fazla bilgi almak için yazıya tıklayabilirsiniz. 

VİETNAM'DAN HEDİYELİK EŞYA NE ALINIR?

Vietnam'da alınacak çok güzel hediyelik eşyalar bulunuyor. Buradaki hediyelik eşyalar ülkenin sembollerinden oluşuyor diyebiliriz. Hediyelik eşya satan yerlerde magnetler ve diğer süsler çok güzel tasarımları ile satılıyor. Ho Şi Min kentindeki hediyelik eşya dükkanlarını gezebileceğiniz gibi pazarda meyve satan tezgahlardan da meyvelerinizi alabilirsiniz. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum                                          

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL