Palovit Şelalesi ve keşfetmeye değer çevresi

Palovit Şelalesi Rize'de gezilecek en güzel yerlerden biri. Muhteşem manzarasının yanı sıra zengin doğasıyla da herkesi kendine çekiyor.

GİRİŞ 17.12.2021 14:17 GÜNCELLEME 17.12.2021 14:17 KAYNAK HABER7

Palovit Şelalesi Rize'de gezilecek güzide adreslerden biri. Muhteşem manzaranın bulunduğu şelale çevresinde zengin tabiat ve canlı yaşamı da yer alıyor. Şelaleye ulaşmak için zorlu yerleri geçip gürül gürül suların yakınına varabilirsiniz. Burada muhteşem doğa manzarası fotoğraflar çekebilir, videolarla paylaşımlarınızı süsleyebilirsiniz. 

Karadeniz'de gezilecek yerler denildiğinde Rize en zengin seçenekler sunan ilimiz oluyor. Muhteşem doğası ve yaylalara çıkarken ziyaret edeceğiniz şelaleleri sizlere biriktirebileceğiniz harika anılar sunuyor. Yemyeşil bitki örtüsünün her köşesinde ayrı bir manzara ve güzellik bulunan Rize'de Palovit Şelalesi de gezebileceğiniz muhteşem gezi adreslerinden biri. 

PALOVİT ŞELALESİ 

Palovit Şelalesi 15 metre yüksekten akan ve harika bir görsel şölen sunan güzide şelalelerden biri. Rize'deki debisi en yüksek şelalelerden biri olma özelliğine sahip aynı zamanda. Burada gürül gürül akan suyun kaynağı ise Palovit Deresi. Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırları içinde yer alan şelale binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Sosyal medyada da çok popüler olan gezi adresine gezmeyi seven herkes  her mevsim akın ediyor. 

Yaz aylarında şelalenin aktığı yerde herkes serinlemek için suya giriyor. Su çok kuvvetli aktığından altına girmek tehlike oluşturabilir. Ancak çevresine verdiği serinlik çok iyi hissediliyor. Yakınına kadar gidip serinleyebilir, güzel fotoğraf ve videolar çekebilirsiniz. Etraf kayalık olduğu için şelale yakınına giderken nemli kayalıklardan yürürken dikkatli olmanız gerekiyor. 

Şelaleye ulaşırken çok güzel bitki ve diğer canlı türlerini de keşfetme olasılığınız var. Su çevresine konumlanan zengin yaşam bu fırsatı sizlere sunuyor. 

Palovit Şelalesi çevresinde seyir terası, mesire alanı ve kamp yerleri bulunuyor. Şelaleden akan su Fırtına Deresi'ne karışarak gidiyor. Bu suyu takip ederek Fırtına Deresi'ni de keşfedebilirsiniz. 

PALOVİT ŞELALESİ YAKININDA GEZİLECEK YERLER

Palovit Şelalesi gezilecek yerler bakımından zengin olan Rize'de bulunduğu için çevresinde de gezilecek çok güzel adresler yer alıyor. Ayder Yaylası, Huser Yaylası, Fırtına Deresi ve Zil Kale gezilecek en güzel mekanlardan sadece bazıları. 

Palovit Şelalesi'ni ücretsiz olarak ziyaret edebilir her köşesini keşfedebilirsiniz. 

PALOVİT ŞELALESİ'NE NASIL GİDİLİR?

Palovit Şelalesi'ne gitmek için Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki toplu taşıma araçları tercih edilebilir. Aynı zamanda tur etkinliklerine katılarak da bölgeyi rahat gezebilirsiniz. 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL