ALES/2 ne zaman yapılacak? ÖSYM takvimi duyurdu! Sınav başvuru ücreti bugün son...

Akademik kariyer planlaması yapan ve üniversitelerde öğretim görevlisi, araştırma görevlisi olmak isteyen adayların katılım sağlayacağı ALES/2 başvuruları bugün sona eriyor. Adaylar 12 Ağustos tarihine kadar ALES başvuru ücretlerini yatırabilecek. Peki 2021 ALES/2 ne zaman yapılacak? İşte Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı tarihleri...

ALES/2 ne zaman yapılacak? ÖSYM takvimi duyurdu! Sınav başvuru ücreti bugün son...
ALES/2 ne zaman yapılacak? ÖSYM takvimi duyurdu! Sınav başvuru ücreti bugün son...
GİRİŞ 12.08.2021 09:17 GÜNCELLEME 12.08.2021 09:17

ALES başvuru ücretleri ve sınav tarihleri başvuruların bugün sona eriyor olması sebebiyle araştırılıyor. ALES  sonuçları neticesinde elde edilen puan 5 yıl süreyle geçerli oluyor. Yükseköğretim Kurumlarında okutman, uzman, çevirici, öğretim ve araştırma görevlisi kadrolarına başvuru yapacak adaylardan  ALES puanı talep ediliyor. Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ALES/2 sınavına katılmak isteyenler başvurularını bugün tamamlayıp sınav ücretini yarın 23.59'a kadar anlaşmalı bankalara veya ÖSYM e-Ödemeler kısmından tamamlayabilir. Yılda üç kez düzenlenen ALES sınavı tarihleri merak konusu oldu. Peki ALES 2021/2 sınavı ne zaman?

ALES/2 Sınavı Ne Zaman Düzenlenecek?

Üniversitelerde akademik kariyer yapmayı hedefleyen adayların katılacağı ALES/2 sınavı 19 Eylül 2021 tarihinde düzenlenecek. Sınava katılan adaylara sayısal ve sözel alandan toplam 100 soru yöneltilirken bu soruların cevaplanması için 150 dakika süre tanınacak. ALES başvuruları bugün sona erecek. Sınav ücreti yatırma işlemi 12 Ağustos saat 23.59'a kadar gerçekleştirilebilir. Sınav başvuruları elektronik ortamda alınırken adaylar AİS üzerinden başvurularını tamamlayabilir.

ALES Geç Başvuru Tarihi Belli Oldu!

ÖSYM tarafından belirlenen 3-11 Ağustos tarihlerinde başvuru yapmayan adaylar için geç başvuru tarihi 17 Ağustos olarak belirlendi. ÖSYM geç başvurularda sınav ücretini adaylardan %50 artırımlı olarak tahsil ediyor. 

ALES Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2021 yılında düzenlenecek ALES sınavları için başvuru ücreti 145TL olarak belirlendi. Yükseköğretim Kurumlarındaki kadroları değerlendirmek isteyen adayların katılım sağlayacağı ALES sınavı başvuru ücretleri ÖSYM e-Ödemeler bölümünden banka veya hesap kartıyla ödenebilir.

ALES/3 Başvuru ve Sınav Tarihleri Belli Oldu!

Yılın son ALES sınavı başvuruları 6-14 Ekim tarihleri arasında alınacak. ALES/3 geç başvuru tarihi 21 Ekim olarak belirlenirken sınav 21 Kasım 2021 tarihinde düzenlenecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi