Üniversiteler ne zaman açılacak? 2021-2022 YÖK'ten 13 Eylül için kritik karar...

Eylül ayına kısa bir zaman kalması nedeniyle üniversitelerin açılma tarihi gündemdeki yerini aldı. Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitim için çalışmalarını sürdürüyor. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerin akademik takvim çalışmalarını 13 Eylül itibariyle yapacağına dikkat çekmişti. Peki Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak?  2021-2022 YÖK'ten 13 Eylül için kritik karar...
Üniversiteler ne zaman açılacak? 2021-2022 YÖK'ten 13 Eylül için kritik karar...
GİRİŞ 11.08.2021 17:37 GÜNCELLEME 11.08.2021 17:37
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Üniversiteler ne zaman açılacak? sorusu ön lisans ve lisans eğitimlerini yüz yüze almak ve kampüslerine kavuşmak isteyen öğrenciler tarafından araştırılıyor. 2020 yılının Mart ayından bu yana uzaktan eğitimle dönemlerini tamamlayan öğrenciler yasakların kaldırılması ve aşılama çalışmalarının hız kazanmasıyla araştırma yapmaya şimdiden başladı. Üniversite tercihinde bulunacaklar yeni eğitim yılında uzaktan mı yüz yüze mi eğitim alacaklarını gündeme aldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Sağlık Bakanlığı, üniversitelerin açılabilmesi için hazırlıklara başladı. Aşılama çalışmalarının 18 yaş altına inmesi, yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari kadronun aşılanması uzman isimler tarafından yüz yüze eğitimin habercisi olarak tanımlandı. Peki 2021 Üniversiteler 13 Eylül'de açılacak mı? İşte YÖK'ün üniversite kararı...

2021 Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme takviminin belirlendiği Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 13 Eylül itibariyle üniversitelerin akademik takviminin başlayacağını paylaşmıştı. 

Henüz üniversitelerin yüz yüze mi yoksa uzaktan eğitimle devam edeceği konusunda bir açıklama gelmedi. Ancak Yükseköğretim Kurulu'nun Sağlık Bakanlığı ile ortak yürüttüğü çalışma ile üniversitelerin açılabilmesi için hareket ettiği biliniyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Değişti!

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç yerine Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, yeni YÖK Başkanı olarak göreve geldi. 2014 yılından beri YÖK Başkanlığı yapan Yekta Saraç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı. Pandemi döneminde üniversitelerin açılması veya uzaktan eğitime devam edilmesiyle ilgili yeni Başkan Erol Özvar'ın Sağlık Bakanlığına görüş bildirmesi bekleniyor.

Yüz Yüze Eğitim İçin Hazırlıklar Başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kredi ve Yurtlar Kurumu üniversitelere yerleşecek öğrenciler için hazırlık yapmaya başladı. Pandemi döneminde karantina alanı olarak kullanılan KYK yurtları boşaltılmaya başlandı. Yurtlarda temizlik çalışmaları başlatılırken 13 Eylül tarihinden önce üniversite öğrencilerinin kalabileceği şekilde yurtta temizlik tedbirleri alınacak.

YORUMLAR 17
  • vatandaş.. 2 yıl önce Şikayet Et
    DAYATMASIZ "Yüz yüze Eğitim" şart!
    Cevapla
  • Ruķiye yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende kızımı göndermek istemiyorum henüz hastalık bitmedi çocuğumun yedeği yok
    Cevapla
  • Mahfuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Salgın var. İnsalar ölüyor. Hala üniversite diyorlar.
    Cevapla
  • Aksaray li 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle yüz yüze eğitim
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan hayatı her şeyden önemlidir,gençlerimizi bile bile ölümlere göndermeyelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor