AÖL kayıt yenileme ne zaman sona erecek? 2021 AÖL kayıt yenileme ücretleri belli oldu!

Açık Lisede eğitim gören öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı ek sınav tarihlerini açıkladı. Mezun olmak veya ortalama yükseltmek isteyen adayların sınavlara katılabilmeleri için bugün başlayan kayıt yenileme işlemini yapmaları gerekiyor. Peki AÖL kayıt yenileme ne zaman sona erecek? AÖL kayıt yenileme ücretleri anlaşmalı bankalara yatırılacak. İşte MEB Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ve sınav tarihleri…

AÖL kayıt yenileme ne zaman sona erecek? 2021 AÖL kayıt yenileme ücretleri belli oldu!
AÖL kayıt yenileme ne zaman sona erecek? 2021 AÖL kayıt yenileme ücretleri belli oldu!
GİRİŞ 10.08.2021 10:01 GÜNCELLEME 10.08.2021 10:01

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Lise öğrencilerine bu dönem ek sınav hakkı tanıdı. AÖL ek sınavları 16-20 Ağustos tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek. Sınavlara katılmak isteyenlerin  AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden belirlenen tarihlerde kayıt yenilemesi gerekiyor. Adayların kayıt yenileme yapabilmeleri için anlaşmalı bankalara AÖL kayıt yenileme ücretini yatırması gerekmektedir. Kayıt işlemlerinin bugün başlaması ile öğrenciler araştırma yapmaya başladı. Peki 2021 AÖL kayıt yenileme ücreti ne kadar? İşte Açık Lise kayıt yenileme tarihleri ve tüm detaylar...

2021 AÖL Ek Sınav Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi resmi internet sayfasında yayınladığı duyuruda 9-13 Ağustos tarihleri arasında adayların kayıt yenileme işlemlerini yapabileceğini duyurdu. Kayıt yenileme işlemleri bugün itibariyle alınmaya başlandı. Kayıt yenileme işlemleri AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden alınacak. Adayların bilgi yönetimi sistemine giriş yaparak adres ve telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir. Ayrıca kayıt yenileme ücretleri belirlenen banka hesaplarına yatırılarak kayıt yenileme tamamlanacak.

Açık Lise Kayıt Yenileme Ücretleri Ne Kadar?

Adayların işlemlerini yapabilmeleri için 50 TL'lik kayıt yenileme ücretini ödemeleri gerekmektedir. AÖL ek sınav kayıt yenileme ücretleri T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye  Vakıflar Bankası) yatırması gerekmektedir. Ayrıca dileyen öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfasından kredi kartı ile kayıt yenileme sınav ücretini yatırabilir.

Kayıt Yenileme Ücretini Yatırmak İçin Tıklayınız!

AÖL Ek Sınavlar Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi 2020/5 ek sınavlarını 16-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek. Koronavirüs önlemleri sebebiyle sınavlar Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılacak. Kayıt yenileme işlemini yapan adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle AÖK Bilgi Yönetimi Sistemine giriş yaparak sol tarafta bulunan menü yardımıyla sorumlu oldukları sınavlara katılabilir.

Tutuklu ve Hükümlü Öğrenciler Sınava Katılamayacak!

Özel durumu "tutuklu veya hükümlü" olan öğrencilerin 2020/5 ek sınav dönemi için kayıt yenilemeleri engellenmiştir. Ek sınav dönemi kayıt yenileme süresi içerisinde cezaevinden dışarı çıkan öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezlerine başvuru yaparak ek sınav için kayıt yenileme yapmış olması gerekmektedir. Öğrenci 2020-5 ek sınav kayıt yenileme tarihleri bittikten sonra sınav süresi içerisinde cezaevinden dışarı çıkmışsa Halk Eğitimi Merkezi aracılığı ile Müdürlüğümüze açık lise e-posta adresinden ulaşarak 2020-5 ek sınav için kaydını yeniletmesi gerekmektedir.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak