AÖL ek sınav ne zaman yapılacak? MEB açıkladı! Açık Lise sınavları online mı yoksa yüz yüze mi?

AÖL ek sınav tarihleri, Açık Öğretim Lisesinde eğitim alan öğrencilerin gündeminde birinci sırada yer alıyor. Mezun olabilmek veya başarısız derslerini vermek isteyen adaylar kayıt yenileme işlemlerinin ardından sınav tarihlerini merak etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı sınav takvimini öğrencilerle paylaştı. Peki AÖL ek sınavlar ne zaman nasıl yapılacak?

AÖL ek sınav ne zaman yapılacak? MEB açıkladı! Açık Lise sınavları online mı yoksa yüz yüze mi?
AÖL ek sınav ne zaman yapılacak? MEB açıkladı! Açık Lise sınavları online mı yoksa yüz yüze mi?
GİRİŞ 16.08.2021 11:36 GÜNCELLEME 16.08.2021 11:37

Pandemi dönemini fırsata çevirerek evlerinden lise mezunu olmak isteyen binlerce aday ek sınav kayıt yenileme işlemlerini tamamladı. MEB'in Açık Lise öğrencileri için yayınladığı takvime göre kayıt yenileme işlemleri 9-13 Ağustos tarihlerinde yapıldı. Ders seçimi ve kayıt ücretini ödeyen öğrenciler AÖL sınav tarihlerini gündemine aldı. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl gerçekleştirilen Açık Öğretim Lisesi sınavlarının tamamını internet üzerinden düzenledi. Açık Lisede eğitim alanların mezun olabilmeleri için ortak dersleri başarıyla tamamlaması, öğrenim görülen dönemin en az 8 veya üzeri olması gerekirken kazanılan kredinin 170 olması şart koşuluyor. Peki AÖL sınavları ne zaman yapılacak? İşte ilan edilen Açık Öğretim Lisesi ek sınav tarihleri...

AÖL Ek Sınavlar Ne Zaman Yapılacak?

Ek sınavlar her yıl düzenlenmediğinden Milli Eğitim Bakanlığının dönem başında yayınladığı iş takviminde yer almamaktadır. MEB tarafından sonrasında yayınlanan takvimde Açık Lise ek sınavlarının 16-20 Ağustos tarihleri arasında düzenleneceği duyuruldu.

AÖL Ek Sınavlar Online Mı Yoksa Yüz Yüze Mi Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl düzenlenen 1,2 ve 3. dönem sınavlarını online olarak gerçekleştirdi. Yapılan açıklamaya göre ek sınavlarda benzer şekilde internet üzerinden yapılacak. Öğrenciler AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sınavlara giriş yapabilecek. Sisteme giriş yapan adaylar sol tarafta bulunan menüden sorumlu oldukları Açık Lise sınavlarını görüntüleyebilir ve online sınavlara katılım sağlanabilir. 

2021 AÖL Mezuniyet Şartları Nelerdir?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi