KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? SINAVLAR SONA ERDİ! 2021 ÖSYM sınav sonuçlarını erken...

Memurluk sınavı olarak da bilinen KPSS oturumları tamamlandı. 1 Ağustos'ta KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, 7-8 Ağustos'ta Alan Bilgisi sınavları ve son olarak 15 Ağustos'ta ÖABT oturumu yapıldı. ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda ter döken binlerce aday 2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabına odaklandı. Bu yıl ÖSYM bazı sınavların sonuçlarını belirlenen takvimden önce ilan etmişti...

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? SINAVLAR SONA ERDİ! 2021 ÖSYM sınav sonuçlarını erken...
KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? SINAVLAR SONA ERDİ! 2021 ÖSYM sınav sonuçlarını erken...
GİRİŞ 16.08.2021 17:39 GÜNCELLEME 16.08.2021 17:39

2021 KPSS sınav sonuçları tarihi, kamu kadrolarında çalışmak isteyenler tarafından araştırılmaya başladı. Aldıkları lisans eğitimlerini değerlendirmek için sınava katılan adaylar ÖSYM'den gelecek haberi beklemeye başladı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu yıl üniversite sınavı ve dikey geçişi sınav sonuçlarını belirlenen tarihten önce açıklamıştı. Bu yıl belirtilen takvime göre KPSS sınav sonuçları 16 Eylül'de erişime açılacak. Adaylar AİS üzerinden öğrenecekleri  sınav sonuçlarında doğru, yanlış cevap sayıları başarı sıralamalarını görüntüleyebilecek. Peki 2021 KPSS sonuçları erken mi açıklanacak? İşte 2021 KPSS sınav sonuç tarihi...

2021 KPSS Sonuçları Erken Açıklanacak Mı?

ÖSYM 2021 yılında sürpriz bir şekilde sınav sonuçlarını belirlenen takvimden önce açıklıyor. Bu yıl düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı ve Üniversite sınavı sonuçları açıklanan takvimden daha erken ilan edildi. KPSS başvuru kılavuzunda sonuçların 16 Eylül tarihinde açıklanacağı bilgisi yer aldı.

Sınava katılan aday sayısının fazla olması ve Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi gibi çok sayıda oturum olması nedeniyle 2021 KPSS sonuçlarının erken açıklanması şu an için beklenmiyor.  Konuyla ilgili ÖSYM'den bir açıklama geldiğinde detaylara bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

2021 KPSS Sonuçları Nereden Sorgulanır?

KPSS 2021 sınav sonuçları için ÖSYM herhangi bir belge basmayacak ve adaylara göndermeyecek. Sınav sonuçları mobil uygulama veya osym.sonuc.gov.tr adresinden ilan edilecek. KPSS oturumlarında her sınav kendi içerisinde değerlendirmeye alınacak. Örneğin Genel Kültür-Genel Yetenek oturumundaki doğru cevap yanlış sayıları, Alan Bilgisi sınav sonuçlarına doğrudan etki etmeyecek.

Her düzenlenen oturumun doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılarak adayların ham puanları hesaplanacak. Bu puan ve standart sapma dikkate alınarak standart puanlar ortaya çıkacak. En az 1 ham puanı (neti) bulunmayan adayların sınav sonuçları hesaplanmayacak. ÖSYM tarafından iptaline karar verilen soru değerlendirme dışı bırakılarak sınav puanları tekrar hesaplanacak. 

Hangi KPSS Oturumu Testler Hangi Puan Türlerini Etkileyecek?

KPSS Lisans oturumlarına katılan adayların sonuç ekranında KPSS P1, KPSS P2, KPSS P3 puanı olmak üzere üç farklı puanı hesaplanacak. Kamu kadrolarına alım yapılırken bu puan türleri değişkenlik gösterecek. KPSS P1 puanı hesaplanırken yüzde 70 Genel Yetenek, yüzde 30 Genel Kültür, KPSS P2 puanı hesaplanırken yüzde 60 KPSS Genel Yetenek, yüzde 40 Genel Kültür, KPSS P3 puanı hesaplanırken yüzde 50 Genel Kültür, yüzde 50 Genel Yetenek oturumu ağırlıklı olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor