Anadolu Vakfı burs başvurusu nasıl yapılır? Üniversite öğrencileri dikkat!

Anadolu Vakfı, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde eğitim alan öğrencilere burs vereceğini duyurdu. Devlet ve Vakıf üniversitelerinde eğitim alan ara sınıf öğrenciler de burstan yararlanırken başvuru şartları ve tarihler belli oldu. Burs almaya hak kazananlara 9 ay boyunca geri ödemesiz ödeme yapılacak. Peki Anadolu Vakfı burs başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları ve tarihleri...

Anadolu Vakfı burs başvurusu nasıl yapılır? Üniversite öğrencileri dikkat!
Anadolu Vakfı burs başvurusu nasıl yapılır? Üniversite öğrencileri dikkat!
GİRİŞ 05.09.2021 14:09 GÜNCELLEME 05.09.2021 14:09

Anadolu Vakfı, devlet veya vakıf üniversitelerinde %100 burslu okuyan öğrencilere maddi yardım yapmaya hazırlanıyor. Devlet kurumlarının yanında bir çok özel vakıfta üniversite öğrencilerine 2021-2022 eğitim öğretim yılı öncesinde burs yardımı yapmaya başladı. Anadolu Vakfı, başarılı ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik verilecek bursun başvurularının Eylül ayından itibaren alınmaya başlayacağını duyurdu. Burstan faydalanmak isteyen öğrenciler başvuru şartları ve tarihlere ulaşmaya çalışıyor. Başvuru yapmak için T.C vatandaşı olmak yeterliyken, açık öğretim ön lisans ve uzaktan öğretim programlarında eğitim alanlar burstan yararlanamıyor. Peki 2021 Anadolu Vakfı burs ücreti ne kadar? İşte lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler için burs başvuru şartları ve son başvuru tarihi...

Anadolu Vakfı Burs Başvuruları Başladı!

Anadolu Vakfı 2021-2022 eğitim öğretim yılı burs başvuruları 01-30 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. T.C. vatandaşı olup vakıf veya devlet üniversitesinde 4 yıllık üniversite okuyanlar burs başvurusu yapabilir. Ayrıca hazırlık eğitimi alacaklar ile üniversitelerin ara sınıflarında eğitimlerini sürdüren öğrencilerde burstan yararlanabiliyor. 

Burs Ödemeleri 9 Ay Boyunca Yapılacak!

Anadolu Vakfı bursu almaya hak kazanan adaylara Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay boyunca ödeme yapılacak. Öğrencilere ilk ödeme ise Ocak ayından itibaren başlayacak. Anadolu Vakfı burs ücreti henüz kesin olarak açıklanmasa da 2020 yılında İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde öğrenim görecek olanlar için 500 TL diğer illerde öğrenim görecekler için ise 450 TL olarak belirlenmişti.

Başvurular İnternet Üzerinden Alınacak!

Anadolu Vakfı bursu başvuruları anadoluvakfi.org.tr adresi üzerinde bulunan başvuru formunun doldurulması ile gerçekleştirilecek. Başvuru formunda adaylardan T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, eğitim alınacak bölüm vb. bilgiler istenecek. Kişisel bilgiler, iletişim bilgileri, eğitim bilgileri ve aile bilgilerinin doldurulmasıyla burs başvurusu tamamlanacak. Başvurular neticesinde adaylar mülakata çağırılacak. Mülakata çağırılan adaylara e-mail veya telefon yoluyla bilgilendirme yapılacak.

Başvurular Neye Göre Değerlendiriliyor?

1-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak başvurularda akademik başarı ve öğrencinin gelir durumu belirleyici olacak. Ön değerlendirme sonucunda yapılan mülakata çağırılan adaylarla görüşme yapılarak kesin sonuca varılacak.

Burs Sonuçları Ne Zaman Duyurulacak?

Anadolu Vakfı, burs sonuçları Aralık ayının ilk haftasında anadoluvakfi.org.tr adresinden duyurulacak. Başvuru yapan öğrenciler T.C. kimlik numarası ile başvuru sonuçlarını sorgulayabilecek.

Anadolu Vakfı Bursu Hangi Durumlarda Kesilir?

  • Yanlış bilgi vermesi veya beyanda bulunması,

  • Yıllık not ortalamasının (transkript ortalaması) 4’lük sistemde 2.0’ın altında (ya da muadili) olması,

  • Vakıf yönetimi tarafından istenilen bilgi ve belgelerin zamanında iletmemesi,

  • Vakıf tarafından dönemsel talep edilen transkript ve gerekli diğer dokümanlara ilişkin bilgilendirmeyi veya sistem güncellemelerini zamanında yapmaması,

  • Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,

  • Öğrencinin disiplin cezası almış olması,

  • Kesin hükümle mahkûm olması,

  • Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,

  • Başka bir kurumdan aylık nakit yardımı şeklinde burs alması, (Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan öğrenim kredisi hariç)  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü