AÖL ek sınav sonuçları MEB tarafından açıkladı! Açık Lise sınav sonucu nasıl sorgulanır?

AÖL ek sınav sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını sorgulamak için birçok öğrenci sık sık Milli Eğitim Bakanlığının sitesini ziyaret ediyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılında başarısız olan öğrencilerin dersleri geçebilmeleri için ek sınavlar 29 Ağustos itibariyle sona erdi. Açık Lise sınavlarının tamamlanmasının üzerinden 4 gün geçti. MEB sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu...

AÖL ek sınav sonuçları MEB tarafından açıkladı! Açık Lise sınav sonucu nasıl sorgulanır?
AÖL ek sınav sonuçları MEB tarafından açıkladı! Açık Lise sınav sonucu nasıl sorgulanır?
GİRİŞ 03.09.2021 09:31 GÜNCELLEME 03.09.2021 09:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AÖL sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürerken kritik açıklama Milli Eğitim Bakanlığından geldi. İnternet üzerinden sınavlara katılan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri, sınav sonuçlarının nereden ve nasıl sorgulanacağını merak ediyor. AÖK Bilgi Yönetimi Sisteminden erişime açılacak sonuçlar ile birlikte mezun olan veya olamayan adaylar belli olacak.. Bu yıl online düzenlenen sınavlarda ders geçme notu 45 olarak belirlendi. İnternet üzerinden yapılan sınavlarda 9 soruya doğru yanıt vererek ders başarılı bir şekilde tamamlanmış olacak. Peki AÖL ek sınav sonuçları açıklandı mı? İşte MEB AÖL ek sınav sonucu sorgulama ekranı!

Milli Eğitim Bakanlığı AÖL Ek Sınav Sonuçlarını Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 Açık Lise takviminde kayıt yenileme ve ilk kayıtların 6 Eylül'de başlayacağını açıkladı. Kayıt yenileme yapacak adayların belli olabilmesi için sınav sonuçlarının bu tarihten önce açıklanması gerekiyordu. Açık Öğretim Lisesi resmi hesabından yapılan açıklamada sınav sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. 

Sonuçlar  AÖK Bilgi Yönetimi Sisteminden T.C. kimlik numarası ve şifreyle giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Sizde direkt olarak buradan sonuçlara erişebilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet Şartları Nelerdir?

Açık Liseden mezun olmak ve lise diploması almak isteyenler için öğrencilerin gerekli kredi sayısına ulaşması gerekiyor. Öncelikle mezun olmanın ilk şartı ortak veya zorunlu olarak verilen derslerin başarıyla tamamlanmasıdır. Bu derslerden muaf olan öğrencilerde diploma sahibi olabilir. Açık Liselerde eğitim görülen toplam dönemin en az 8 olması beklenirken dersler sonucunda kazanılan kredinin en az 170 olması ile öğrenciler Açık Liseden mezun edilir.

AÖL 2021-2021 Kayıt Takvimi Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 6 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında alınacağını duyurdu. Açık Lise kayıtları internet üzerinden kayıt ücreti ve ders seçimi işlemlerinin yapılmasıyla gerçekleştirilecek.

YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    ben açıkliseyi bitirdim 193 krediyle mezunum darısı açıklisede okuyanlara
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!