Pedagojik formasyon başvuruları ne zaman başlayacak? 2021-2022 YÖK'ten beklenen açıklama geldi...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kaldırılan pedagojik formasyon eğitiminin tekrar başlayacağını duyurdu. Pedagojik formasyon, Fen-Edebiyat Fakültelerinden herhangi bir bölümünden alınan eğitim sonrası, o bölümden diploma sahibi olanların öğretmenlik yapması için uygulanır. Öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı veya formasyon eğitimi sertifikası programını tamamlayan adaylar öğretmenlik için başvuru yapabilecek. Peki 2021 Pedagojik formasyon başvuruları ne zaman başlayacak? İşte yapılan açıklama...

Pedagojik formasyon başvuruları ne zaman başlayacak? 2021-2022 YÖK'ten beklenen açıklama geldi...
Pedagojik formasyon başvuruları ne zaman başlayacak? 2021-2022 YÖK'ten beklenen açıklama geldi...
GİRİŞ 09.09.2021 11:52 GÜNCELLEME 09.09.2021 11:52

YÖK, geçtiğimiz yıllarda uygulamadan kaldırılan pedagojik formasyonun tekrar hayata geçirileceğini son dakika duyurusuyla açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada YÖK ve MEB arasındaki iş birliğine dikkat çekilirken başvuru tarihleri, başvuru yapmaya hazırlanan öğretmen adayları tarafından merak konusu oldu. Pedagojik formasyon verme yetkisi YÖK tarafından uygun görülen üniversitelere veriliyor. Adaylar bu eğitim için belirlenen miktarda ücret ödüyor. Formasyon sonrasında öğretmenler kurumlarda görev alabiliyor. Peki 2021-2022 pedagojik formasyon başvuruları ne zaman başlayacak? İşte yapılan açıklama ve konuyla ilgili yaşanan son gelişmeler...

YÖK Açıkladı! Pedagojik Formasyon Tekrar Uygulanacak!

2020 yılında uygulamadan kaldırılan pedagojik formasyon ile Fen Edebiyat Fakültesinin çeşitli bölümlerinden mezun olan öğrenciler öğretmenlik yapamıyordu. YÖK'ten yapılan son dakika açıklamasında Yükseköğretim Kurulu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan " Eğitimde İş Birliği Protokolü"nün güncellenmekte olduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamanın devamında 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren " Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının yeniden başlatılacağı duyurulurken, önümüzdeki günlerde pedagojik formasyon eğitiminin sertifika programına ilişkin detaylı bir açıklama yapılacağı bilgisi verildi.

Pedagojik Formasyon Nedir?

Pedagojik formasyon, Fen ve Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin, öğretmen olarak görev alabilmesi için geride bıraktığımız yıllarda pedagojik formasyon eğitimi alması gerekiyordu. 2020 yılında uygulamadan çıkarılan formasyon ile birlikte Fen ve Edebiyat Fakültesi öğrencileri öğretmen olarak görev yapamıyordu. Pedagojik formasyon, Fen-Edebiyat Fakültelerinin herhangi bir bölümünden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için aldığı eğitimdir. YÖK tarafından yetkilendirilen üniversitelerde sınıf yönetimi, öğretmenlik mesleğine giriş gibi pedagojik formasyon eğitimi verilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar