KYK yurt başvuru sonuçları tarihi 2021! Devlet yurdu başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları, üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin gündeminde birinci sırada yer alıyor. Şehir dışında ön lisans ve lisans eğitimi alacak üniversiteliler, yüz yüze eğitime Eylül ayında başlanacak olması sebebiyle bir an önce kalacak yerlerini ayarlamaya çalışıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu, KYK yurt başvuruları 12 Eylül’e kadar sürecek. Peki 2021 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları tarihi 2021! Devlet yurdu başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
KYK yurt başvuru sonuçları tarihi 2021! Devlet yurdu başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 10.09.2021 09:39 GÜNCELLEME 10.09.2021 09:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Devlet yurdu çıkıp çıkmayacağını öğrenmek isteyen öğrenciler sonuçların açıklanması için bekleyişe geçti. KYK başvurularını tamamlayan adaylar e-Devlet üzerinden ilan edilecek sonuçlar için Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden haber bekliyor. KYK başvuru şartlarını taşıyan öğrenciler 12 Eylül Pazar gününe kadar başvuru yapabilecek. Öğrenciler devlet yurtlarında kalabilmek için her ay belirli bir miktar ücret ödeyecek. Bu ücretler kalınan KYK yurt tipine göre değişkenlik gösterecek. Anne ve babası vefat edenler, şehit eşi, çocukları yoksa bekar kardeşi yurtlarda ücret kalabilecek. Üniversitelerin açılmasına kısa bir zaman kala 2021 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı merak konusu oldu. İşte sonuçların açıklanacağı tarih...

 

2021 KYK Yurt Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları için henüz Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan bir sonuç tarihi açıklanmadı. Başvuruların yoğunluğu ve değerlendirme sürecine ilişkin bu süre uzayıp kısalabiliyor. Güz döneminde yüz yüze eğitime başlanacak olması nedeniyle bu yıl sonuçların erken açıklanması ön görülüyor. 

KYK yurt başvuruları 12 Eylül Pazar günü sona erecek. Bu takvim göz önünde bulundurulduğunda sonuçların önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü sonuç sayfasından veya e-devlet üzerinden erişime açılacak. Yedek olarak yurt hakkı kazanan öğrenciler, kayıt hakkını kullanmayan öğrenciler yerine yerleştirilecek.

2021 KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren 6 tip yurt mevcuttur. Bu yurtların özellikleri ve koşulları değişkenlik göstermektedir. Buna bağlı olarak aylık olarak öğrencilerin ödedikleri miktarlarda değişmektedir. Öğrenciler yurtlara girişlerde depozito ücreti verirken yurtlardan ayrılırken bu ücreti tekrar alırlar. 1. tip KYK yurtları aylık 230 TL'den başlarken bu miktar 390 TL'ye kadar yükselebilir. İşte yurt tiplerine göre aylık ödenecek ücretler;

2021 KYK Yurt Özellikleri Nelerdir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurtlarda kalacak öğrenciler için bazı kurallar belirlemiştir. öğrencilerin KYK yurtlarına son giriş saati 23.00 olarak belirlenirken en erken yurttan çıkış saati ise sabah saat 6.00'dır.  Öğrenciler yıl boyunca 60 gün izin kullanabilirler. Hafta sonu izinleri 60 güne dahil değildir. 

YORUMLAR 1
  • Molla Kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    Dikey geçiş yerleştirme sonuçları açıklanmadı. Bu öğrenciler ne yapacak. Birimler arasında hiç koordinasyon yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi