DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 ÖSYM DGS yerleştirme takvimini açıkladı mı?

Lisans programlarına geçiş yapmak için DGS puanlarını kullanan öğrenciler tercih işlemleri 7 Eylül tarihinde sona erdi. Tercihlerin sona ermesi ile birlikte DGS tercih sonuçları tarihini araştırmaya başlayan ön lisans mezunları ÖSYM tarafından bir takvim yayınlanıp yayınlanmadığını merak ediyorlar. Peki 2021 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yerleştirme işlemine dair detaylar...

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 ÖSYM DGS yerleştirme takvimini açıkladı mı?
DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 ÖSYM DGS yerleştirme takvimini açıkladı mı?
GİRİŞ 10.09.2021 15:47 GÜNCELLEME 10.09.2021 15:47

DGS tercih sonuçları tarihi, üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen öğrenciler tarafından merak edilmeye başladı. 27 Ağustos'ta başlayan tercih işlemleri 7 Eylül tarihi itibariyle sona erdi. Sınavdan aldıkları puanları , okul kontenjanları ile birlikte tavan ve taban puanları dikkate alarak DGS tercihinde bulunanlar, sonuçların açıklanması için bekleyişe geçti. ÖSYM, DGS yerleştirme işlemlerinde temel olarak DGS puanını ve tercih sırasını dikkate alıyor. Aynı programı tercih eden ve puanları eşit olan adaylarda ise standart puanı yüksek olan öğrenci yerleştiriliyor. DGS tercih sonuçlarına göre herhangi bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerin bu hakları 1 yıl boyunca geçerli olacak. Peki 2021 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM tarafından yapılan açıklama...

DGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından kılavuzda yer alan bilgilere göre yerleştirme sonuçları Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sayfası üzerinden erişime açılacak. Açıklanan kılavuzda yerleştirme sonuçlarına ilişkin bir tarih bilgisi verilmezken geride bıraktığımız yılda DGS tercih sonuçları 5 gün  hafta i açıklanmıştı. Bu yılda DGS yerleştirme sonuçlarının önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Yerleşemeyen Adaylar İçin Ek Başvuru Alınacak!

DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından boş kalan kontenjanlar ve kayıt yaptırılmayan bölümler YÖK tarafından ÖSYM'ye bildirilecek. ÖSYM'de yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme yapacak. İlk tercihler neticesinde herhangi bir kuruma kayıt hakkı kazanan öğrenciler ek yerleştirme tercihi yapamayacak. Adaylar ek yerleştirme başvurularını bireysel olarak ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden yapacak. Ek yerleştirme için öğrencilerden 25 TL ücret alınacak.

ÖSYM Başkanı Sosyal Medya Hesabından Paylaştı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Değerli DGS adaylarımız, 2021-DGS tercih işlemleri başlamıştır. Tercihlerinizi 27 Ağustos-7 Eylül 2021 tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir