YKS ek tercihler ne zaman? 2021 ÖSYM Açıkladı! 140 puanla yapılacak tercihler...

Üniversite kayıtlarının bugün sona erecek olması nedeniyle YKS ek tercihlerinin başlayacağı tarihler merak konusu oldu. ÖSYM bu yıl ek tercihlerin dışında baraj puanını geçemeyen öğrenciler için ikinci bir yerleştirme daha yapacak. Üniversiteye yerleşemeyen adaylar ÖSYM'den tarih açıklaması bekliyor. Peki YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? İşte konuyla ilgili yaşanan son gelişmeler...

YKS ek tercihler ne zaman? 2021 ÖSYM Açıkladı! 140 puanla yapılacak tercihler...
YKS ek tercihler ne zaman? 2021 ÖSYM Açıkladı! 140 puanla yapılacak tercihler...
GİRİŞ 10.09.2021 14:58 GÜNCELLEME 10.09.2021 14:58

YKS ek tercihlerinin başlayacağı tarih, üniversite kazanamayan adayların gündeminde birinci sırada yer alıyor. Üniversite kayıt işlemleri bugün sona eriyor. Üniversiteye yerleşen ancak kayıt yaptırılmadığı için boş kalan kontenjanlar YÖK tarafından ÖSYM'ye bildirilecek. Bu yıl ek tercihlere ilaveten ikinci ek tercih dönemi ilk kez yaşanacak. 1. ek yerleştirmelerde TYT için baraj puanı 150 olarak belirlenirken AYT ve YDT için 180 baraj puanı aranacak. İkinci tercihlerde ise TYT baraj puanı 140'a AYT ve YDT baraj puanı 170'e düşürülecek. Ek tercihler ile yerleşmek isteyen yüzbinlerce öğrenci ÖSYM'den yapılacak açıklamaya kilitlendi. Peki 2021 YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? İşte ÖSYM tarafından yapılan açıklama...

YKS Ek Tercihler Ne Zaman Başlayacak?

Bizzat yapılan üniversite kayıtları bugün sona eriyor. ÖSYM henüz ek tercihlerin alınacağı tarihleri duyurmadı. 2021 yılında YKS ek tercihleri iki aşamada yapılacak. Birinci ek tercihlerde TYT'den 150, AYT ve YDT'den 180 baraj puanını tutturan öğrenciler tercih yapabilecek.İkinci tercihlerde ise TYT baraj puanı 140 ve üzeri olan, AYT ve YDT puanı 170 olan öğrenciler tercihte bulunacak.

Üniversitelerde yüz yüze eğitime kısa bir süre içinde başlanacak olması ve bu yıl iki ek tercih dönemi yaşanacak olması sebebiyle ÖSYM'nin üniversite kayıtlarının sona ermesinin ardından ek tercih takvimini ilan etmesi bekleniyor.

Ek Yerleştirmeler Nasıl Yapılacak?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Ek yerleştirmelerde genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilemeyecek. ÖSYM boş kalan kontenjanları ve başvuru tarihlerini yayınladığı kılavuz ile açıklayacak. Ek yerleştirmelerde 25 TL tercih ücreti alınacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu