AÖF sınav sonuçları için gözler Anadolu Üniversitesinde! Yaz okulu sonuçları ne zaman açıklanacak?

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi 2020-2021 eğitim yılı yaz okulu sınavları 4 Eylül tarihinde gerçekleştirildi. Yüz yüze yapılan sınava katılan İktisat ve İşletme öğrencileri mezun olup olamayacağını öğrenebilmek için AÖF yaz okulu sınav sonuçlarıyla ilgili yeni gelişmeleri takip ediyor. Peki 2021 AÖF yaz okulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numarası veya e-Devlet giriş seçeneği ile sorgulanacak….

AÖF sınav sonuçları için gözler Anadolu Üniversitesinde! Yaz okulu sonuçları ne zaman açıklanacak?
AÖF sınav sonuçları için gözler Anadolu Üniversitesinde! Yaz okulu sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 10.09.2021 09:46 GÜNCELLEME 10.09.2021 09:46

AÖF yaz okulu sınavları için bekleyiş maratonu başladı. 4 Eylül yapılan sınavların itirazları 8 Eylül tarihinde sona erdi. Açıköğretim sınavlarına mezun olmak, ortalama yükseltmek ve başarısız derslerini vermek isteyen öğrenciler katıldı. Sınavların yüz yüze yapılması nedeniyle sonuçlar online sınavlara göre daha geç açıklanacak. Sınavlarda öğrencilere sorumlu oldukları her ders için 20 soru yönetilirken sınav süresi 30 dakika olarak belirlenmişti. Anadolu Üniversitesi aldığı kararla bu yıl yaz okulu ders geçme notunu 35 olarak belirledi. Sınavın değerlendirmesi yapılırken 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı eleyecek. Yaz okulu sınav sonuçları için öne çıkan tarih belli oldu. Peki AÖF yaz okulu sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? İşte yanıtı...

 

AÖF Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

4 Eylül'de düzenlenen yaz okulu sınavları için itirazlar 8 Eylül Çarşamba günü sona erdi. Anadolu Üniversitesi sınava ilişkin yapılan itirazları değerlendirerek dikkate alacak. Değerlendirme süreci sona ermeden AÖF yaz okulu sınav sonuçları açıklanmayacak. Geride bıraktığımız yıllarda düzenlenen yüz yüze sınavlar dikkate alındığında AÖF yaz okulu sınav sonuçlarının 10 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. 

AÖF Sınav Sonuçları Nereden Sorgulanır?

Anadolu Üniversitesi, yaz okulu sınav sonuçları anadolu.edu.tr adresinde bulunan öğrenci giriş ekranı üzerinden erişime açılacak. e-Devlet veya Anadolu Üniversitesi Hesabı ile Giriş seçeneğinden birisiyle sistemi açan öğrenciler sınav sonuçlarını menü yardımıyla görüntüleyebilecek.

Anadolu Üniversitesi, yaz okulu ders geçme notunu 35 olarak belirledi. Bu notun altında alan öğrenciler FF harf notuyla başarısız olacak.  Öğrencilerin sınavda verdikleri her doğru yanıtın puan olarak karşılığı 5 (beş) olarak belirlendi. 4 Eylül'de düzenlenen yaz okulu sınavlarında en az 9 soruya doğru yanıt veren öğrenci sorumlu oldukları dersi başarıyla geçmiş olacak.

Mezun Olan Öğrenciler Belli Olacak!

AÖF güz dönemi ve bahar dönemi sınavlarında yeterli notları alamayıp yaz okulu sınavlarına katılan öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanması ile mezuniyet durumlarını öğrenecek. Ön lisans bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin genel not ortalaması 2.00 ve üzerinde ise 120 AKTS kredili dersleri başarıyla tamamladığı takdirde mezun olmaya hak kazanacak. Lisans bölümlerinde ise yine benzer şekilde genel not ortalaması 2.00 ve üzerinde 240 AKTS kredilik dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler diploma sahibi olacak. Mezun olabilmek için öğrencilerin FF, DZ, YZ harf notuna sahip olmaması gerekiyor. İşte AÖF notlarının harf olarak karşılıkları;

Açıköğretim Fakültesi Koşullu Geçme Nedir?

AÖF'te eğitim alan ve sınavlardan CD, DC ve DD harf notuna sahip olan öğrencilerin Genel Not Ortalaması (GNO) 2.00'ın üzerindeyse bu notlar dersi başarıyla tamamlamak için yeterlidir. GNO not ortalaması 2.00'ın altında olan öğrenciler için bu harf notları başarısız sayılır ve öğrenciler bu dersleri tekrar seçebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?