VGM burs başvuruları başladı mı? 2021 VGM burs başvuru şartları belli oldu…

Vakıflar Genel Müdürlüğü, her yıl üniversite ve ortaöğrenim öğrencilerine burs imkanı sağlıyor. VGM burs başvuru şartları belli olurken burs almaya hak kazanan öğrencilere 300 TL’ye kadar burs imkanı sağlanıyor. VGM 2021 başvuruları internet üzerinden başvuru formunun doldurulmasıyla gerçekleştirilecek. Peki 2021 VGM burs başvuruları ne zaman başlayacak? İşte burs başvuru tarihleri ve kriterler..

VGM burs başvuruları başladı mı? 2021 VGM burs başvuru şartları belli oldu…
VGM burs başvuruları başladı mı? 2021 VGM burs başvuru şartları belli oldu…
GİRİŞ 10.09.2021 09:54 GÜNCELLEME 10.09.2021 09:54

VGM ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları için geri sayım başladı. Verilecek burslardan İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri yararlanacak. Öğrencilere bir eğitim döneminde toplam 9 ay boyunca burs ödemesi yapılırken, devlet kurumlarından burs alan öğrenciler başvuru yapamayacak. Yüz yüze eğitime başlanmasıyla öğrencilere maddi destek imkanı sağlayacak bursun başvuru tarihleri ise aileler ve öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Başvurular değerlendirilirken öğrencinin başarı durumu, ailenin gelir durumu gibi faktörler belirleyici oluyor. Peki 2021 VGM burs başvuruları ne zaman?

 

VGM Ortaöğretim ve Üniversite Burs Başvuruları Ne Zaman?

Vakıflar Genel Müdürlüğü İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite burs başvuru tarihleri henüz resmi olarak açıklanmadı. Burs başvuruları başlamadan 15 gün önce VGM burs başvuru tarihleri resmi internet sayfası üzerinden açıklanıyor. Geride bıraktığımız eğitim yılında ortaöğrenim burs başvuruları 1-15 Ekim tarihleri arasında, üniversite burs başvuruları ise 15-30 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. Başvuruların bu yılda benzer tarihlerde alınması bekleniyor.

VGM Burs Ücretleri Ne Kadardır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine verilen burs miktarı 300 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret ortaöğrenim öğrencileri için ise 75 TL'dir.  Burs ödemeleri burs almaya hak kazanan öğrencilere ödemeler okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs ödemeleri burs sonuçları açıklandıktan sonra hesap açma işleminin tamamlanmasının ardından mümkün olan en kısa sürede ödenir. İlk burs ödemesi Ekim ayından, ödeme yapılan aya kadar gerçekleştirilir. Toplam 9 ay boyunca ödenecek burslar her ayın 10’una kadar banka hesaplarına yatırılır.

VGM Burs Başvurusu Nereden Yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, burs başvuruları resmi internet sitesi üzerinden alınıyor. Başvuru tarihleri arasında başvuru şartlarını yerine getiren adaylar internet üzerinden başvuru formunu doldurarak başvuru gerçekleştirebilir. 

VGM Burs Başvuru Şartları Nelerdir?

VGM ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları şartları değişiklik göstermektedir. Üniversite öğrencilerine yönelik verilen burstan yabancı uyruklu öğrenciler, yüksek lisans ve doktora yapanlar, kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı alanlar, sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alanlar veya gelire sahip olan öğrenciler yararlanamaz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ters yönde giden otobüs katliama davetiye çıkardı! Motosikletli sürücü kıl payı kurtuldu
Tele1'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven Metropoll araştırma sahibi Özer Sencar'a müdahale