Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? 2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak (ÖSYM)?

Üniversite hayali kuran 3 milyona yakın öğrenci üniversite tercihleri ve sınav sonuçları için gün saymaya başladı. 2022 YKS sonuçlarının ÖSYM tarafından 20 Temmuz 2022 tarihinde yapılması bekleniyor. İşte tercihlerin başlayacağı tarihe ilişkin detaylar...

Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? 2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak (ÖSYM)?
Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? 2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak (ÖSYM)?
GİRİŞ 22.06.2022 09:28 GÜNCELLEME 22.06.2022 09:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Üniversiteye hazırlanan milyonlarca öğrenci için sınav vakti geldi çattı. Yaklaşık 3 milyona yakın aday Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen üniversite sınavına giriyor. 18 Haziran 2022 tarihinde TYT oturumuna girdi ve 19 Haziran tarihinde de AYT ve YDT oturumları oturumlarına katılıyor. 

Sınavların tamamlanması soru ve cevap anahtarlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca öğrencinin aklında iki soru kalıyor. İlki ÖSYM sınav sonuçlarını be zaman açıklayacak? diğeri ise tercihler ne zaman başlayacak? 
O saatten sonra aldıkları puan ve başarı sıralamalarına göre tercih sürecine başlayacak adaylar, son adımı tamamlayarak hayallerindeki üniversiteye kayıt yaptırabilmek için gün sayacak. İşte 2022 üniversite tercihlerini başlayacağı ve sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih...

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK (2022)

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 YKS sonuçlarının 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanması bekleniyor. ÖSYM'nin değerlendirme süreci yoğunluk ve bazı aksaklıklardan ötürü uzayabiliyor ve sınav sonucunun açıklanma tarihinde gecikmeler yaşanabiliyor.

YKS SONUÇLARI

2022 YKS sonucu belge halinde adaylara gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulaması üzerinde kolayca öğrenebilecek. 

2022 ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bu yılki üniversite tercihlerinin YKS sonuçlarının açıklanmasından bir hafta sonrasında yapılması bekleniyor. ÖSYM tarafından adaylara açıklanan tarihin gecikmesi halinde tercih sürecinde gecikmeler yaşanabilir.

ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİ

Adaylar tercihlerini, "https://ais.osym.gov.tr" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamadan yapacak.

2022-2023 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Geçtiğimiz yıl yayınlanan YKS tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılmıştı. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül tarihinde yapılmıştı. 

2022-2023 yılları için kayıt yaptıracak öğrencilerinde aynı şekilde Eylül ayının ilk haftası üniversite kayıt işlemini tamamlaması bekleniyor.

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR 3
  • Lisans Mezunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş vaktinizi bir daha bulamayacaksınız. Emin olun pişman olacaksınız. Üniversite okumayın. Oraya gidecek paranızla kursa gidin meslek öğrenin. Okumayın pişman olursunuz.
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Dayı 1 milyonda üniye gidersen bu dediğimn doğru ama 40k altında nere gitsen istemesende iş bulursun az emek verirsen eğer
    Cevapla
  • Sena 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allah üniversite okumak boş vakit mi bu ne saçma bir düşünce
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir