DGS 2022 sınav giriş belgeleri yayınlandı! ÖSYM AİS sınav giriş yeri sorgulama ekranı...

Üniversitelerin Meslek Yüksekokulu ve Ön Lisans programlarını bitiren adaylar, eğitim-öğretim süreçlerini lisansa dönüştürebilmek için Dikey Geçiş Sınavına giriyor. Bu yıl DGS 2022 sınavı ÖSYM'nin belirlediği sınav merkezlerinde düzenlenecek. Peki, DGS sınav giriş belgeleri açıklandı mı? İşte, ÖSYM DGS 2022 sınav giriş yeri sorgulama yöntemleri...

DGS 2022 sınav giriş belgeleri yayınlandı! ÖSYM AİS sınav giriş yeri sorgulama ekranı...
DGS 2022 sınav giriş belgeleri yayınlandı! ÖSYM AİS sınav giriş yeri sorgulama ekranı...
GİRİŞ 23.06.2022 14:48 GÜNCELLEME 23.06.2022 14:48

Ülke genelindeki binlerce Meslek Yüksekokulu ve Ön Lisans mezunu öğrenci, eğitimlerini 4 yıla yükseltebilmek için Dikey Geçiş Sınavına girecek. 13-23 Mayıs tarihlerinde internet ortamında veya ÖSYM'nin şubelerinden başvurular alındı. 190 TL ödeme yapan adaylar için geç başvuru günü imtiyazı da tanındı. Sınav ücretinde yüzde 50 artırımlı şekilde alınan başvurulardan sonra bu kez gözler giriş belgesine çevrildi. Peki, DGS 2022 sınav giriş belgesi yayınlandı mı? İşte, ÖSYM sınav giriş yeri sorgulama ekranı...

DGS 2022 SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYINLANDI MI?

Bu yıl 300-350 bin adayın girmesi tahmin edilen DGS 2022'nin sınav giriş belgeleri 23 Haziran Perşembe günü itibariyle yayınlandı. Geçtiğimiz yıllarda bu belgeler, sınavdan 10 gün önce ÖSYM AİS üzerinden paylaşılmıştı. Örneğin, bir önceki yıl 11 Temmuz'da yapılan DGS 2021'nin belgeleri Temmuz ayının ilk haftasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden açılmıştı. Bu yıl da sınav giriş belgeleri 23 Haziran'da sisteme yüklendi. Aşağıdaki linke tıklayarak sınav giriş belgenizi temin edebilirsiniz.

ÖSYM DGS 2022 SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN.

Optik formda düzeltme yapan öğrenci

SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

ÖSYM'nin DGS 2022 kılavuzunda yer alan bilgiler doğrultusunda, sınav giriş belgelerinin T.C. Kimlik Numaraları ve şifreyle beraber ais.osym.gov.tr sitesi üzerinden temin edilebileceği belirtildi. Bu belgede adayın fotoğrafı, sınava gireceği merkez; sınav salonu ve kişisel bilgileri yer almaktadır. Sınav giriş belgesinde bu detaylar yer almıyorsa, ÖSYM'ye başvuruda bulunabilirsiniz.

SINAV NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) resmi internet sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda, DGS 2022 bu yıl 3 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te yapılacak. Saat 10.00'dan itibaren binaya öğrenci alımı durdurulacak. Bu sebeple öğrencilerin sınav merkezine en az bir saat kadar önce gitmeleri tavsiye ediliyor.

SORU SAYISI VE SINAV SÜRESİ

DGS 2022'de bu yıl, önceki yıllardaki uygulamalara benzer şekilde 100 soru sorulacak. Bu soruların 50'si Sayısal alandan, 50'si de Sözel alandan gelecek. Adayların 100 soruyu çözebilmesi için 135 dakikalık süreleri bulunuyor. Sınavın 100'üncü dakikasından itibaren salondan çıkılabilecek. Fakat sınavın son 15 dakikasında öğrenci çıkışı durdurulacak.

ÖSYM logosu

SONUÇ

DGS 2022'nin sonuçları ÖSYM AİS üzerinden 12 Ağustos Cuma günü yayınlanacak. Adaylar, ÖSYM'nin sistemine kişisel şifreleriyle veya e-Devlet şifreleriyle girerek sonuçlarına ulaşabilir. Sınav sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra bu kez tercih dönemi başlayacak. 

SINAV PUANI NASIL HESAPLANIYOR?

Adayların sınav puanı hesaplanırken Sayısal ve Sözel alandaki tüm doğru cevapları ve yanlış cevapları sisteme geçirilir. Her 4 yanlışı 1 doğruyu götürecek şekilde ham puanına ulaşılır. Ham puan elde edildikten sonra bu kez Ön Lisans Başarı Puanı 0,45 katsayı puanı ile çarpılıp ham puana eklenir. Sözel ve sayısal alanda 1 ham puanı olmayan adayların sınav puanı hesaplanmaz. DGS Sayısal ve DGS Sözel ve DGS Eşit Ağırlık alanlarının standart puanı şu şekildedir:

DGS 2022 SAYISAL, SÖZEL, EŞİT AĞIRLIK STANDART PUAN
DGS PUANLARI Sayısal Standart Puan Sözel Standart Puan Ön Lisans Başarı Puanı
DGS-SAYISAL PUANI 3 0,6 0,6
DGS-SÖZEL PUANI 0,6 3 0,6
DGS-EŞİT AĞIRLIK PUANI 1,8 1,8 0,6
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti