GİB 650 personel alımı başladı! Gelir İdaresi Başkanlığı başvuru şartları neler?

Gelir İdaresi Başkanlığı 650 kişilik Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Başvuru yapacak adayların ÖSYM tarafından 2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarının birinden KPSS (A) P48 türünden 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir. Peki Gelir İdaresi Başkanlığı giriş sınavı başvuru şartları neler?

GİB 650 personel alımı başladı! Gelir İdaresi Başkanlığı başvuru şartları neler?
GİB 650 personel alımı başladı! Gelir İdaresi Başkanlığı başvuru şartları neler?
GİRİŞ 22.06.2022 09:07 GÜNCELLEME 22.06.2022 09:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre; Gelir İdaresi Başkanlığı 12 farklı şehirde istihdam etmek üzere 650 kişilik uzman yardımcısı yapacak. İşte ilan hakkında tüm merak edilenler…

ATAMA YAPILACAK YERLER

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, 

  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak, 

  • 01.01.2022 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak),

  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak, 

  • ÖSYM tarafından 2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarının birinden KPSS (A) P48 türünden 70 ve üzeri puan almış olmak, 

  • Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

SINAV NE ZAMAN?

Giriş sınavının yazılı bölümü 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara'da yapılacaktır. 

Sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, yazılı sınav tarihinden en az 10 gün önce Başkanlığımız internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecektir. 

SINAV KONULARI

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır.

Giriş sınavının yazılı bölümü test usulü gerçekleştirilecek olup, sınav konularına aşağıda yer verilmiştir.

Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi;

Hukuk Grubu; Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargı Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Genel Hükümler-şirketler-Kıymetli Evrak), İcra ve İflas Hukuku (Genel Hükümler).

İktisat Grubu; Makro İktisat, Mikro İktisat, Uluslararası İktisat, İşletme İktisadı, Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar.

Maliye Grubu; Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları.

Muhasebe Grubu; Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, şirketler Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, Ticari Hesap. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular, 21 Haziran 2022 Salı günü başlayıp, 30 Haziran 2022 Perşembe günü saat 17.30'da sona erecektir. 

Başvurular, adayların http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. 

Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almaktadır. Posta yoluyla gelen başvurular kabul edilmeyecektir.

İLANA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • İNSAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaş şartı kaldırılsın!!!!
    Cevapla
  • kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    35 yaşını geçenler memur olamaz diyorsunuz da aldığınız memurlar daha fatura ile irsaliyeyi ayırt edemiyor. bundan haberi olan idareciler var mı acaba ?
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi memur işe girmeden işi öğrenip giriyor. Öğretmenlik okuyup polis, uzman asker, mühendislik okuyup memur olunuyor bu ülkede. Bu ülkede eğitimciden sağlık bakanları, gazeteciden siyasette ahkam kesenleri gördük. Kim kendi işini yapıyorki.
    Cevapla
  • Ali efe 1 yıl önce Şikayet Et
    35 yaşını geçenler bu ülkenin insanı değil mi? Emeklilik yaşını kademeli olarak yükseltiyorsunuz sonrada 35 yaşını geçen başvuramaz diyorsunuz. O zaman 35 yaşını geçenlere seçimde oy kullandırmayın. Kamuda 35 yaşını geçenleri kovun yada 35 yaşını geçenleri emekli edin. Kamuya yapılan tüm alımlarda yaş şartı kaldırılmalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak