LGS 2. tercihler ne zaman, nasıl yapılacak? MEB 2022 nakil ve yerleştirme tarihleri!

Liselere Geçiş Sınavı kapsamında düzenlenen sınavın akabinde öğrenciler lise tercihlerini Milli Eğitim Bakanlığına iletmişti. LGS yerleştirme sonuçları bugün sabah erken saatlerde açıklandı. İlk tercihlerde boş kalan veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler LGS 2. tercihler ne zaman? sorusuna cevap arıyor. MEB 2022 nakil ve yerleştirme takvimi belli oldu. İşte MEB Bakanı Mahmut Özer'in açıkladığı tarihler...

LGS 2. tercihler ne zaman, nasıl yapılacak? MEB 2022 nakil ve yerleştirme tarihleri!
LGS 2. tercihler ne zaman, nasıl yapılacak? MEB 2022 nakil ve yerleştirme tarihleri!
GİRİŞ 25.07.2022 16:29 GÜNCELLEME 25.07.2022 16:29

LGS yerleştirme sonuçları meb.gov.tr adresi üzerinden öğrencilere açıldı. Hayallerindeki Anadolu, Fen, İmam hatip ve diğer liselerde eğitim almak isteyen öğrenciler tercihleri doğrultusunda kayıt yaptırmaya hak kazandıkları liseleri öğrendi. Milli Eğitim Bakanlığı, yerleşemeyen veya kazandığı okuldan memnun olmayan öğrenciler için iki ve üçüncü tercih ve nakil işlemlerini gerçekleştirecek. MEB'in açıkladığı istatiksel verilere göre ilk tercihte yerleşme oranı %55'e yükselirken, sınavlı okullarda doluluk oranı yüzde 99'a ulaştı. Lise eğitimi almak için sabırsızlanan öğrenciler 2. tercihlerde boş kontenjanlara göre tercihlerini yapacak. LGS 2. tercih başvuru tarihlerini Bakan Mahmut Özer duyurdu. Peki LGS 2. tercih ne zaman, nereden yapılacak? İşte 2022 yerleştirme takvimi...

LGS boş kontenjanları (liste) 2022 sınavla ve sınavsız alan okulların sıralamaları ve yüzdelik dilimleriLGS boş kontenjanları (liste) 2022 sınavla ve sınavsız alan okulların sıralamaları ve yüzdelik dilimleri

2022 LGS Yerleştirme Sonucu Sorgulamak İçin Tıklayınız

LGS 2. Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığının yerleştirme sonuçlarını açıklaması ile LGS 2. tercihleri aslında başladı. Başvuru yapacak öğrenciler 25-29 Temmuz tarihleri arasında e-Okul üzerinden tercih işlemlerini gerçekleştirecek. MEB'in yayınladığı takvime göre ise 'Yerleştirme Esas 1. nakil sonuçları' 1 Ağustos tarihinde açıklanacak. İkinci tercihler neticesinde yerleşemeyen adaylara ise bir hak daha sunulacak. 2. nakil başvuruları 1-5 Ağustos tarihlerinde alınırken sonuçlar 8 Ağustos'ta ilan edilecek.

Yerleşemeyen Öğrenciler Dikkat!

Merkezi yerleştirme ve iki ek yerleştirme sonuçları sonrasında hiçbir okula yerleşemeyen adaylar için Milli Eğitim Bakanlığı il/ilçe komisyonlarınca hareket ediyor. Hiçbir okul kazanamayan adaylar il ve ilçe öğrenci yerleştirme ile nakil komisyonlarınca başvuruda bulunuyor. Bu başvuru işlemleri 19 Ağustos'ta sonuçlanacak.

LGS Boş Kalan Kontenjanlar Açıklandı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı boş kalan kontenjanları e-Okul üzerinden erişime açtı.. Öğrenciler buradan Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Spor liselerinde boş kalan kontenjanları görüntüleyebilecek. İki ve üçüncü tercih işlemleri bu kontenjan dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

Sınavla öğrenci alan lise nakil işlemleri boş kontenjanları

Sınavsız öğrenci alan lise nakil işlemleri boş kontenjanları

Sınavlı Okullarda Yerleştirme Oranı %99'a Yükseldi!

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl sınavla öğrenci kabul eden okulların kontenjanlarında ciddi bir artışa gitmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada sınavlı okullarda doluluk oranın yüzde 99'a yükseldiği bilgisini paylaştı. Fen Lisesi ve sosyal bilimler liselerinin tüm kontenjanları dolarken, diğer liselerde ise doluluk oranı yüzde 95 ve üzerine çıktı. En büyük artış ise Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde yaşandı. 2021 yılında yüzde 77 yerleştirme oranı varken bu yıl yüzde 95'i geride bıraktı.

Öğrencilerin Yarısından Fazlası İlk Tercihine Yerleşti!

1 milyon 243 bin adayın başvurusu ile gerçekleştirilen LGS sınavında bu yıl ilkler yaşandı. İlk tercihlere yerleşme oranında büyük bir artış yaşandı. Bakan Mahmut Özer yaptığı açıklamada 2019-2021 yılları arasında ilk tercihe yerleşme oranının yüzde 49 ile 52 arasında değiştiğini vurgularken bu yıl bu oran yüzde 55'e kadar yükseldi. 

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu