YÖK Atlas tercih robotu ile YKS tercihi nasıl yapılır? Lisans ve ön lisans tercih sihirbazı…

Gelecekleri için büyük bir adım atmaya hazırlanan yüz binlerce öğrenci için tercih maratonu başladı. YÖK Atlas tercih robotu ile adaylar, üniversitelerin taban ve taban puanlarını, kontenjanlarını ve başarı sıralamalarını görüntüleyebilecek. 2 ve 4 yıllık bölümlerin özel şartları yine tercih sihirbazında olacak. İşte YÖK Atlas tercih robotu ile YKS tercih ekranı…

YÖK Atlas tercih robotu ile YKS tercihi nasıl yapılır? Lisans ve ön lisans tercih sihirbazı…
YÖK Atlas tercih robotu ile YKS tercihi nasıl yapılır? Lisans ve ön lisans tercih sihirbazı…
GİRİŞ 29.07.2022 12:54 GÜNCELLEME 29.07.2022 12:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Üniversite tercihi için yüz binlerce adayın sabırsız bekleyişi başladı. ÖSYM tarafından ilan edilen takvime göre tercihlerin başlamasına kısa bir zaman kaldı. Tercih dönemlerinde öğrencilerin doğru bilgiye ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla Yükseköğretim Kurulu, YÖK Atlas tercih robotunu adayların erişimine açıyor. Tercih listesi hazırlayacak adaylar, üniversitelerin sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanlarıyla hangi bölümlere yerleşebileceklerine bu uygulama ile erişim sağlıyor. Adaylar ayrıca üniversitelerin spor tesisi, yurt kapasitesi, laboratuvar, kampüs büyüklüğü, öğrenci sayısı gibi bilgilerine buradan ulaşabiliyor. Adaylar sisteme e-posta adresi ve şifreleriyle giriş yaparak kendi tercih listelerine ulaşabilir. İşte 2022 YÖK Atlas tercih robotu ile yapabileceğiniz işlemler...

YKS tercihlerinde bu bölümlere yerleşen adaylara aylık geri ödemesiz 10 bin TL burs verilecek!YKS tercihlerinde bu bölümlere yerleşen adaylara aylık geri ödemesiz 10 bin TL burs verilecek!

ÖSYM Aday İşlemleri Giriş: (AİS) 2022 YKS (üniversite) tercih ekranı ösym.gov.trÖSYM Aday İşlemleri Giriş: (AİS) 2022 YKS (üniversite) tercih ekranı ösym.gov.tr

YKS tercih kılavuzu: (2022) ÖSYM üniversite tercihleri nereden, nasıl yapılacak?YKS tercih kılavuzu: (2022) ÖSYM üniversite tercihleri nereden, nasıl yapılacak?

'YÖK Atlas Tercih Robotu' ile Aklınızda Şüphe Kalmasın

Yükseköğretim Kurulu tarafından hayata geçirilen tercih sihirbazı ile öğrenciler, kendileri için en uygun bölüm ve üniversiteleri görüntüleyebiliyorlar. Tercih robotu ile 2 ve 4 yıllık bölümlerin taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları güncel bir biçimde listelenebiliyor. 

YÖK Atlas tercih robotuna giriş yapmak için tıklayınız

Tercih robotu, son 4 yıla ait üniversite tercih ve yerleştirme işlemlerine ilişkin verileri öğrenciler ile paylaşıyor. Böylelikle adaylar yıllar içinde yaşanan puan değişikliklerini, kontenjanlarda artış olup olmadığını, en yüksek alım yapılan puanları öğrenebiliyor. Tercih sihirbazında iki ve dört yıllık bölümler ayrı ayrı olarak sorgulanabilir.

Ana ekranda karşınıza çıkan " Üniversitelerimiz" bölümünden üniversitenin genel bilgileri, kuruluş yılı, imkanları vb. bilgiler sorgulanabilir.

Program Atlası bölümünde 'Üniversite seç ve lisans programı seç' adı altında iki ayrı bölüm bulunmaktadır. 'Üniversite seç 'bölümünde adaylar yerleşmek istedikleri üniversitelerde hangi bölümlerin hangi puan türünden alım yaptığını, akademik kadrosunu, kontenjan, yerleştirme ve kayıt istatistiklerini, yerleşen adayların istatistiklerini görüntüleyebilirler. 'Lisans Programı' seç bölümünden ise adaylar okumak istedikleri bölümü işaretleyerek hangi üniversitelerde bu bölümün olduğuna ulaşabilirler. Buradan da o bölüme ait genel bilgilere erişim sağlanabilir.

YKS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

YKS tercih işlemleri, Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Adayların herhangi bir tercih ücreti yatırmasına gerek yoktur. Sadece ek tercihlerde başvuru yapacak adaylar ücret ödemektedir. T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yapan adaylar sol bölümde bulunan menü aracılığıyla tercihlerine ulaşacak. Adaylar tercihlerin son günü olan 5 Ağustos tarihine kadar işlemlerinde değişiklikler yapabilirler.

Önemli: Tercihler 27 Temmuz'da başlayacak ve 5 Ağustos tarihinde sona erecek. YKS tercih ekranı 10 gün boyunca adayların erişimine açık olacak.

YKS Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

10 gün boyunca alınacak tercih işlemlerinin ardından yerleştirmeler ÖSYM tarafından bilgisayar ortamında yapılacak. Bilgisayar ortamında yapılacak yerleştirmelerde aynı bölümü tercih eden adayların puanlarının eşit olması durumunda ham puanı yüksek olan adaya öncelik verilecek. YKS yerleştirme sonuç tarihi henüz açıklanmadı. Ancak üniversite kayıtları 22 Ağustos tarihinde başlayacak. Bu takvim dikkate alındığında sonuçların Ağustos ayının üçüncü haftası açıklanması ön görülüyor.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 1
  • bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    baktım çok kullanışsız robot. örneğin tıp fak taban puanlarınıa bakacağım bir sayfada 15 ünv gösterilmiş. tek sayfada bu gösterilse daha kulanışlı olurdu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...
Türkiye'nin hamleleri sonrası İsrail'den Irak komplosu! Ankara darbeyi vurdu gözleri döndü