ÖSYM Aday İşlemleri Giriş: (AİS) 2022 YKS (üniversite) tercih ekranı ösym.gov.tr

ÖSYM AİS giriş ekranı, Yükseköğretim Kurumları (YKS) tercih işlemleri sebebiyle araştırılıyor. Hayallerindeki üniversitelere yerleşmek isteyen adaylar için tercih maratonu 27 Temmuz'da başlayacak. Öğrenciler puanları ve başarı sıralamaları ile birlikte kontenjanları dikkate alarak 27 Temmuz'a kadar tercihlerini bildirecek. Peki YKS tercihleri nereden yapılacak? İşte 2022 ÖSYM AİS YKS tercih ekranı...

ÖSYM Aday İşlemleri Giriş: (AİS) 2022 YKS (üniversite) tercih ekranı ösym.gov.tr
ÖSYM Aday İşlemleri Giriş: (AİS) 2022 YKS (üniversite) tercih ekranı ösym.gov.tr
GİRİŞ 29.07.2022 12:55 GÜNCELLEME 29.07.2022 12:55

3 milyondan fazla adayın katılımıyla gerçekleştirilen üniversite sınavında tercih maratonun başlamasına kısa bir zaman kaldı. Bundan sonraki yıllarda yapacakları mesleklere bir adım daha yaklaşmak isteyen adaylar, kendileri için en doğru tercihi bulmaya çalışıyor. YKS sonuçlarının duyurulması ile sınavdan elde ettikleri puanları öğrenen öğrenciler, 2 ve 4 yıllık bölümleri tercih edecek. Her yıl olduğu gibi bu yılda tercih işlemleri ÖSYM AİS üzerinden alınacak. Aday İşlemleri Sistemine giriş yapmanın iki farklı yöntemi bulunuyor. Dileyen adaylar kendi aday şifreleri ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapabilir. İşte 2022 ÖSYM AİS YKS tercih ekranı...

YKS tercihlerinde bu bölümlere yerleşen adaylara aylık geri ödemesiz 10 bin TL burs verilecek!YKS tercihlerinde bu bölümlere yerleşen adaylara aylık geri ödemesiz 10 bin TL burs verilecek!

Üniversite taban puanları (Güncel 2022) Ön lisans ve lisans başarı sıralamaları ve kontenjanlarÜniversite taban puanları (Güncel 2022) Ön lisans ve lisans başarı sıralamaları ve kontenjanlar


YKS tercih kılavuzu: (2022) ÖSYM üniversite tercihleri nereden, nasıl yapılacak?YKS tercih kılavuzu: (2022) ÖSYM üniversite tercihleri nereden, nasıl yapılacak?

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine Giriş Nasıl Yapılır?

ÖSYM Aday İşlemleri sistemine giriş yapabilmek için adayların T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Şifrelerini unutan adaylar 'Giriş Yap' ibaresinin hemen altında bulunan 'Şifremi Unuttum' kısmından yeni şifre talebinde bulunabilirler.

AİS'e giriş yapmanın ikinci bir yöntemi de mevcuttur. Adaylar istedikleri takdirde e-Devlet ile giriş seçeneğini tercih edebilirler. Karşılarına gelen ekranda T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle ÖSYM Aday İşlemleri sistemine giriş yapılabilir.

2022 YKS (Üniversite) Tercih Ekranı

ÖSYM AİS'e giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan işlemler menüsünden tercih işlemine başlanabilir. Adaylar " Başvurularım/Tercihlerim" kısmından tercih etmek istedikleri üniversiteleri listeli bir şekilde ÖSYM'ye bildirecek. Tercih ekranı 10 gün boyunca adayların erişimine açık kalacak. Dileyen adaylar aşağıdaki yönlendirme üzerinden direkt olarak YKS tercih ekranına geçiş yapabilirler. Tercih işlemleri 5 Ağustos saat 23.59'a kadar devam edecek.

2022 ÖSYM AİS YKS TERCİH EKRANINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

En Fazla 24 Tercih Hakkı Olacak

Üniversite sınavında öğrencilerin sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil puanlarıyla toplamda en fazla 24 tercih hakkı bulunacak. Adayların tercih listesinin tamamını doldurmasına gerek yoktur. ÖSYM tarafından belirlenen takvim dikkate alındığında öğrenciler tercih sıralamasını, üniversiteleri veya bölümleri 5 Ağustos tarihine kadar değiştirebilir ve güncelleyebilirler. Bu tarihten sonra ise adaylar tercihlerinde herhangi bir değişiklik yapamazlar.

ÖSYM Aday Şifrenizi Kimseyle Paylaşmayın

ÖSYM tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan uyarılarda aday şifresinin kimseyle paylaşılmaması gerektiği sıkça hatırlatıldı. Şifrelerin ikinci kişilerce paylaşılması durumunda adayların kendi rızaları dışında tercihlerde değişiklik yapılması gibi durumlar daha önce yaşandı. Böyle bir mağduriyet yaşanmaması adına ÖSYM Aday şifrenizi kimseyle paylaşmayın.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı