KPSS tercih kılavuzu yayımlandı! KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim tercihleri ne zaman yapılacak?

KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim tercihleri ne zaman yapılacak diye merak ediliyordu. Beklenen açıklama ÖSYM tarafından yapıldı. ÖSYM tarafından KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. İşte KPSS tercih kılavuzu, tercih tarihleri ve kadrolar...

KPSS tercih kılavuzu yayımlandı! KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim tercihleri ne zaman yapılacak?
KPSS tercih kılavuzu yayımlandı! KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim tercihleri ne zaman yapılacak?
GİRİŞ 22.12.2022 09:25 GÜNCELLEME 22.12.2022 09:25

KPSS tercihleri 21 Aralık tarih ile başladı. Binlerce lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu, Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumlarına katılmıştı. Alınan puanlar sonrasında gözler KPSS tercih kılavuzuna çevrilmişti. ÖSYM tarafından KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim tercihleri için merakla beklenen tercih kılavuzu yayımlandı. Peki KPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılacak?

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

KPSS 2022/2 tercihlerinde bazı kurum ve kuruluşlar belli pozisyonlara personel alımı gerçekleştirecek. KPSS tercihleri başvuruları 21-28 Aralık tarihleri arasında yapılıyor.

KPSS TERCİHLERİ NEREDEN YAPILIYOR?

KPSS tercihleri ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sisteme giriş yaparak tercihlerini online olarak gerçekleştirebilir.

KPSS TERCİHLERİNİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

KPSS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim tercih kılavuzu yayımlandı. Kadro ve pozisyonlar açıklanan kılavuzda belirtildi.

KPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

ÖSYM AÇIKLAMA YAPTI

ÖSYM, KPSS tercih kılavuzu hakkında "Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/2 Tercih Kılavuzuna saat 10.30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir." ifadelerini kullandı.

İlk gördüğünüz hayvan bilinçaltınıza ait detayları ortaya çıkartacak! Belki siz bile farkında değilsinizİlk gördüğünüz hayvan bilinçaltınıza ait detayları ortaya çıkartacak! Belki siz bile farkında değilsiniz

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi