KPSS tercih kılavuzu: Tercih yapmak için KPSS nitelik kodlarının hepsini taşımak gerekiyor mu?

KPSS tercih kılavuzu yayınlandı. Bu durum sonrasında KPSS nitelik kodları, memuriyet konumunda çalışmak isteyenler tarafından sorgulanmaya başladı. KPSS nitelik kodları, tercih yapacakların değerlendirilmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Peki KPSS tercih kılavuzunda yer alan bölümlerden tercih yapmak için KPSS nitelik kodlarının hepsini taşımak gerekiyor mu?

KPSS tercih kılavuzu: Tercih yapmak için KPSS nitelik kodlarının hepsini taşımak gerekiyor mu?
KPSS tercih kılavuzu: Tercih yapmak için KPSS nitelik kodlarının hepsini taşımak gerekiyor mu?
GİRİŞ 22.12.2022 09:29 GÜNCELLEME 22.12.2022 09:30

KPSS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Yayımlanan kılavuzdaki nitelik kodları merak edilmeye başlandı. Adaylar, tercih yapmak istedikleri alanlarda istenilen nitelik kodlarının hepsini taşımak gerekiyor mu diye merak ediyor. İşte tüm detaylar...

KPSS NİTELİK KODLARININ HEPSİNİ TAŞIMAK GEREKİYOR MU?

ÖSYM tercih kılavuzunda yer alan meslek gruplarını seçebilmek için genel nitelikli olanların haricinde özel nitelik olarak belirtilenlerin hepsini taşımak gerekmektedir.

Önemli olan kısım ise genel kodlar ile özel nitelikli kodların farkıdır.
Kimi bölümler mezuniyet olarak birçok bölüme hitap edebilir. Bu sebeple nitelik kodları farklı olabilir. Ama bireylerin tel bölümden mezun olmaları asgari eğitim şartını karşıladığı için diğer bölümlerden mezun olma şartını yerine getirmesi gerekmez.

Ama özel nitelik kodları için bu durum biraz daha değişiktir. Çünkü bu kodlar ehliyet, yabancı dil, güvenlik soruşturması, onaylı sertifika gibi farklı alanları kapsıyor olabilir.

Bu sebeple özel nitelik kodlarını hepsinin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!