2023 VGM burs ücreti belli oldu! VGM burs ücreti ne kadar, burslar ne zaman alınacak?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs ücreti netlik kazandı. Yükseköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine verilecek 2023 VGM burs ücreti açıklandı. Peki VGM burs ücreti ne kadar, burslar ne zaman alınacak?

2023 VGM burs ücreti belli oldu! VGM burs ücreti ne kadar, burslar ne zaman alınacak?
2023 VGM burs ücreti belli oldu! VGM burs ücreti ne kadar, burslar ne zaman alınacak?
GİRİŞ 03.03.2023 10:25 GÜNCELLEME 03.03.2023 10:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

VGM burs ücreti açıklandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu ortaöğretim, yükseköğretim ve yabancı uyruklu öğrencilere verilecek. Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği 2023 VGM burs miktarı araştırılıyor. Peki VGM burs ücreti ne kadar, burslar ne zaman alınacak?

VGM BURS ÜCRETİ NE KADAR 2023?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen burs ücreti için açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre 200 TL olan ortaöğretim bursu 500 TL'ye, yükseköğretim ve yabancı uyruklu öğrencilere verilen 650 TL 1250 liraya çıkarıldı. Öğrenciler bu aydan itibaren burslarını zamlı olarak alacak.

VGM BURSLARI KAÇ AY VERİLİYOR?

VGM bursu ön lisans ve lisans bölümlerinde okuyan üniversite öğrencilerine yılda 8 ay (ekim ve mayıs ayları arasında) yükseköğretim bursu yatırılmaktadır. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine VGM bursu, eğitim süresi olan 9 ay boyunca  (elim ayından hazirana kadar) verilmektedir.

VGM BURSU NASIL ALINIR?

Burs alacak öğrenciler okullarının bulundukları ilin bağlı olduğu Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ödenir. Öğrenciler gerekli evraklarla kendi isimlerine açılmış banka hesap numaralarını belirten banka dekontunu ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğüne iletmelidir. Öğrenci adına Vakıf Katılım Bankası'ndan hesap açılmış olması gerekmektedir. Eğer bulunduğu yerde Vakıf Katılım Bankası yoksa Ziraat Bankası şubelerinden hesap açtırabilir.

Vakıf Katılım Bankası'ndan hesap açtıran öğrencileri kamu ortak ATM’lerinden burslarını istedikleri zaman çekebilir. Burs kazanan öğrencilerin hesabına, burs ödeme tarihlerinde her ayın 10’una kadar ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından yatırılır. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden bakılmaktadır.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • Çıkmıyor 1 yıl önce Şikayet Et
    2 çocuğum okula giden üç kere başvuru yaptım çıkmıyor! Ev sahibiyim ama çocukların masrafı için ihtiyacım var önceki başvurulara göre de dikkat edilsin!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı