Ulusal Staj Programı nedir, başvuru nasıl yapılır? 2023 Ulusal Staj Programı tarihleri belli oldu

Ulusal Staj Programı başvuruları uzatıldı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen Ulusal Staj Programı (USP) başvuruları nasıl yapılacağı merak ediliyor. Peki Ulusal Staj Programı nedir, başvuru nasıl yapılır? 2023 Ulusal Staj Programı tarihleri belli oldu!

Ulusal Staj Programı nedir, başvuru nasıl yapılır? 2023 Ulusal Staj Programı tarihleri belli oldu
Ulusal Staj Programı nedir, başvuru nasıl yapılır? 2023 Ulusal Staj Programı tarihleri belli oldu
GİRİŞ 08.03.2023 14:44 GÜNCELLEME 08.03.2023 14:44

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen, gençlerin kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca kariyer yapma olanaklarından faydalanması için hazırlanan Ulusal Staj Programı başvuru tarihleri uzatıldı. Üniversite lisans 2, 3 ve 4. sınıf, önlisans 1 ya da 2. sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Ulusal Staj Programı  başvurusu yapıyor. Peki Ulusal Staj Programı nedir, başvuru nasıl yapılır? 2023 Ulusal Staj Programı tarihleri belli oldu!

ULUSAL STAJ PROGRAMI NEDİR?

Ulusal Staj Programı, gençlerin fırsat eşitliği çerçevesinde, liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından yararlanması sağlamak için hazırlanmıştır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından başlatılan Ulusal Staj Programı aracılığıyla şeffaf, izlenebilir ve yenilikçi bir değerleme yöntemi ile gençlerimizin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, kariyer olanaklarına erişimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi, staj imkânının zorunlu staj gerektiren teknik bölümlerle sınırlı kalmayıp tüm bölümlere yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

ULUSAL STAJ PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ulusal Staj Programı başvuru yapmak için şu şartları taşımak gerekmektedir:

  • Türkiye, KKTC ve yurt dışında üniversitelerde eğitimine devam eden ve not ortalaması* 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan;

  • Örgün eğitim veren lisans programlarının 2., 3. veya 4. sınıf öğrencileri (tıp fakültesi ve öğretmenlik bölümleri hariç),

  •  Örgün eğitim veren ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencileri,

  • Yurt dışındaki üniversitelerde, not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler.

  • Genel not ortalamaları henüz netleşmemiş olduğu için, başvuru döneminde ön lisans 1. sınıf öğrencilerinden bu şart aranmamaktadır, fakat staj tarihinde not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olmalıdır.

ULUSAL STAJ PROGRAMI BAŞVURU TARİHLERİ

Hazırlanan Ulusal Staj Programı başvuru tarihlerini kaçıran gençler yeni başvuru yapabilecek. Başvurusunu tamamlayan adaylar ise il/ilçe tercihlerini 13 Mart'a kadar kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden seçebilecek.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu