KPSS başvuru ekranı! KPSS başvurusu nereden, nasıl yapılır, ücreti ne kadar? ÖSYM AİS girişi

KPSS Lisans başvuruları başladı. ÖSYM tarafından yapılacak KPSS başvuru ücreti yayımlanan sınav kılavuzu ile belli oldu. Peki KPSS başvurusu nereden, nasıl yapılır, ücreti ne kadar? İşte 2023 KPSS başvuru ekranı...

KPSS başvuru ekranı! KPSS başvurusu nereden, nasıl yapılır, ücreti ne kadar? ÖSYM AİS girişi
KPSS başvuru ekranı! KPSS başvurusu nereden, nasıl yapılır, ücreti ne kadar? ÖSYM AİS girişi
GİRİŞ 16.05.2023 17:29 GÜNCELLEME 16.05.2023 17:29

KPSS başvuru ekranı araştırmaları yapılmaya başladı. Kamuda memur olarak çalışmak isteyenler KPSS sınavına hazırlanırken temmuz ayında yapılacak olan Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT oturumlarına katılacak. Sınav başvuru ücreti de araştırılan konular arasında bulunuyor. İşte KPSS hakkında tüm detaylar...

KPSS BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

KPSS Lisans başvurusu ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde yapılacak. 16-29 Mayıs 2023 tarihleri arasında KPSS başvuruları alınacak.

Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans başvurularını ÖSYM AİS sistemi https://ais.osym.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yapacak. Adaylar sisteme T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yapacak.

KPSS BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS sınav ücreti belli oldu. Yayımlanan sınav kılavuzuna göre KPSS sınav ücreti 150 TL olarak açıklandı. Her bir oturum için 150 TL yatırılması gerekiyor. Adaylar sınav için başvurularını tamamlayabilmek için KPSS sınav ücretini yatırmak zorundadır. 

KPSS sınav ücreti anlaşmalı bankaların ATM'leri, banka şubeleri ve internet bankacılığı yöntemiyle ödenebiliyor. Adaylar dilerse ÖSYM'nin ödeme sistemi olan e-Ödemeler bölümün banka/ kredi kartıyla ödemelerini yapabiliyor.

YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre deprem bölgesinde ikamet edenlerden KPSS için sınav ücreti alınmayacak.

2023 KPSS NE ZAMAN?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tarihi hakkında ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy açıklama yaptı. Sınav tarihlerini açıklayan ÖSYM Başkanı Ersoy tarafından bildirilen tarihler şöyle:

Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz 2023

Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da, 2. gün oturumları 30 Temmuz 2023

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanacak.

KPSS SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ

KPSS sonuçları 25 Ağustos 2023 tarihinde ilan edileceği bilgisi verildi.

Öğrenci devamsızlık süresi kaç gün olacak, değişti mi? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar!Öğrenci devamsızlık süresi kaç gün olacak, değişti mi? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar!

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim