LGS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? LGS sınav soruları 2023 açıklandı mı?

LGS soruları ve cevapları açıklanma tarihi sınava katılan öğrenciler tarafından merak ediliyor. LGS 4 Haziran 2023 tarihinde uygulandı. LGS soruları ve cevapları PDF indirme ekranı sınav öncesinde gündeme geldi. Peki LGS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? LGS sınav soruları 2023 açıklandı mı?

LGS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? LGS sınav soruları 2023 açıklandı mı?
LGS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? LGS sınav soruları 2023 açıklandı mı?
GİRİŞ 05.06.2023 09:23 GÜNCELLEME 05.06.2023 09:24

LGS soruları ve cevapları sınav sonrasında adayların erişimine açıldı. Sınava katılan binlerce ortaöğretim öğrencisi 4 Haziran tarihinde iki oturum olarak LGS'ye girdi. MEB tarafından uygulanan sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürecek. LGS soruları ve cevapları geçtiğimiz sene sınavdan sonra PDF olarak yayımlanmıştı. Peki LGS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? LGS sınav soruları 2023 açıklandı mı?

LGS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

LGS cevap anahtarı sınav sonrasında MEB üzerinden yayımlandı. LGS soruları ve cevapları http://meb.gov.tr adresinden erişime açıldı.

Geçtiğimiz sene LGS sınavı 5 Haziran tarihinde yapılmış, 6 Haziran tarihinde de LGS soruları ve cevapları açıklanmıştı.

LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler belli oldu mu? LGS taban puanları 2023LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler belli oldu mu? LGS taban puanları 2023

LGS KAÇTA BAŞLAYACAK, KAÇTA BİTECEK?

LGS iki oturum olarak yapıldı. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci oturum 4 Haziran saat 09.30'da, ikinci oturum 11.30'da başladı. Birinci oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil dersleri için toplam 50 soru soruldu. Birinci oturum için toplam 75 dakika süre verildi. İkinci oturumda da  matematik ve fen bilimleri için 40 soru için 80 dakika süre tanındı.

LGS BİRİNCİ OTURUM DERSLERİ VE SORU SAYISI

LGS 1. oturum sözel alandan yapıldı. Toplam 50 soru sorulacak. Soru dağılımı şöyle:

  • Türkçe 20,

  • İnkılap Tarihi 10,

  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10,

  • Yabancı Dil 10

LGS İKİNCİ OTURUM DERSLERİ VE SORU SAYISI

LGS 2. oturumda toplam 40 soru soruldu. Soru dağılımı şöyle:

  • Matematik 20,

  • Fen Bilimleri 20

SINAV DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILACAK?

MEB tarafından yapılacak LGS sınav değerlendirmesi için öğrencilerin puanı şöyle hesaplanmaktadır:

a. Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

b. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

c. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.

ç. Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanır.

d. Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

e. Her alt test için hesaplanan standart puanlar, Tablo-2’de verilen katsayılar ile çarpılarak her bir alt testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

f. Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden muaf olan öğrencilerin Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ağırlıklı standart puanı, bu öğrencilerin o testler dışındaki diğer testlerin ağırlıklı standart puan toplamının, bu testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puan toplamına bölümünün, o testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puanla çarpılması ile elde edilir.

g. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

ğ. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dâhil edilecektir.

h. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 9/12/2016 tarihli ve 29913sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 69’uncu maddesiyle,17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 7’nci maddesinin ikinci fıkrasına eklenen “Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.” hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.

ı. Oturumlardan herhangi birine katılmayan ya da herhangi bir oturumda sınavı iptal edilen öğrenciler için MSP hesaplanmaz.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor