LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler belli oldu mu? LGS taban puanları 2023

LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler belli oldu mu diye sorgulanıyor. LGS, 4 Haziran 2023 tarihinde iki oturum olarak gerçekleştirildi. LGS sonuçları, 23 Haziran'da açıklandı. Sınav sonuçları belli olunca LGS tercih süreci gündeme geldi. İşte LGS taban puanları 2023 hakkında detaylar...

LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler belli oldu mu? LGS taban puanları 2023
LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler belli oldu mu? LGS taban puanları 2023
GİRİŞ 30.06.2023 10:38 GÜNCELLEME 30.06.2023 10:38

LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler 2023 araması sınav sonuçlarının belli olmasıyla gündemde adaylar tarafından araştırılıyor. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 26 Haziran Pazartesi günü yayımlandı. MEB LGS taban puanları sorgulanıyor. 2022 Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi taban puanları yayımlanmıştı.

LGS YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

LGS TABAN PUANLARI 2023

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıl lise taban ve tavan puanları hakkında açıklama yapmıştı. LGS 2023 sınav sonuçları 23 Haziran'da açıklandı. LGS tercih kılavuzu 26 Haziran'da yayımlanacak. 2022 liselerin taban ve taban puanları, yüzdelik dilimleri şöyle:

LGS TABAN VE TAVAN PUANLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

LGS TABAN VE TAVAN PUANLAR NASIL HESAPLANIR?

 Sınavda yer alan derslere ait doğru ve yanlış cevap sayıları hesaplanır. Bu sayılar LGS puan hesaplama formülündeki ilgili alanlara yazılır. Derse ait ham puan sayısı, testin doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplama gerçekleştirilir.

YÜZDELİK DİLİM NEDİR?

Yüzdelik dilim öğrencinin Türkiye genelinde ya da bulunduğu ilde sahip olduğu sıralamanın yüzde olarak anlatılmasıdır. Buna örnek olarak sınava 1 milyon 300 bin öğrenci katıldıysa ve öğrenci ülkede yüzde 8'lik dilime girdiyse toplam öğrencilerin arasında 104 binlik bir sıralamada olur.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor