LGS puanı nasıl hesaplanır? LGS puan hesaplama 2023 - Yüzdelik dilim hesaplama

LGS puan hesaplama araması yapılıyor. Liselere Geçiş Sistemi sınavına katılan öğrenciler alacakları puanı hesaplamak istiyor. Sınavdan sonra MEB LGS soruları ve cevapları yayımladı. Peki LGS puanı nasıl hesaplanır? LGS puan hesaplama 2023 - Yüzdelik dilim hesaplama...

LGS puanı nasıl hesaplanır? LGS puan hesaplama 2023 - Yüzdelik dilim hesaplama
LGS puanı nasıl hesaplanır? LGS puan hesaplama 2023 - Yüzdelik dilim hesaplama
GİRİŞ 06.06.2023 15:51 GÜNCELLEME 06.06.2023 15:51

LGS puanı nasıl hesaplanır diye merak eden 8. sınıf mezunu adaylar, internette araştırma yapıyor. İstediği liseyi kazanmak için LGS sınavında elinden geleni yapan öğrenciler sınavın nasıl hesaplandığını araştırıyor. Sınavdan sonra LGS soru ve cevapları yayınlanırken öğrenciler yaptığı doğru ve yanlış  işaretlemeleri hesaplamaya çalışıyor. İşte LGS puan hesaplama 2023 - Yüzdelik dilim hesaplama...

LGS PUAN HESAPLAMA 2023

LGS puan hesaplama işleminde 3 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir. Bu sebeple adayların emin olmadıkları soruları boş bırakmaları tavsiye edilmektedir.

LGS PUANI NASIL HESAPLANIR?

 LGS puan hesaplama yapmak için bir tablo hazırlayabilirsiniz. Buna göre tabloda ders adı soru sayısı doğru sayısı, yanlış sayısı ve net sayısının yazması gerekmektedir.

Böylelikle 3 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sistemde alacağınız puanı hesaplayabilirsiniz.
Sözel ve sayısal dersleri belirterek altlarına doğru ve yanlış cevap sayısı yazılır. Daha sonra her bir testin ham puanı ve testin doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının 3'te 1 oranında çıkarılarak alınan puan hesaplanır.

Böylelikle her bir dersin ortalaması ile öğrencinin testten alacağı ham puanlar ortaya çıkar. Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

LGS SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi sınavı soru ve cevap anahtarı yayımlandı. Yayımlanan sınav soruları ve cevapları sonrasında öğrenciler alacakları puanı hesaplamak istiyor.

LGS SÖZEL CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ.

LGS SAYISAL CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"