Aile ve Gençlik Bankası nedir, ne zaman kurulacak? Evlilik kredisi faiz oranı ve vadesi

Aile ve Gençlik Bankası ve gençlere evlilik kredisi detayları merak ediliyor. AK Parti Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aile ve Gençlik Bankası kurulacağı bilgisini verdi. Aile ve Gençlik Bankası tarafından yeni evleneceklere evlilik kredisi ve çocuk bakımı desteği verilecek, istihdam olanakları sağlanacak. Peki Aile ve Gençlik Bankası nedir, ne zaman kurulacak? Evlilik kredisi faiz oranı ve vadesi...

Aile ve Gençlik Bankası nedir, ne zaman kurulacak? Evlilik kredisi faiz oranı ve vadesi
Aile ve Gençlik Bankası nedir, ne zaman kurulacak? Evlilik kredisi faiz oranı ve vadesi
GİRİŞ 21.06.2023 10:29 GÜNCELLEME 21.06.2023 10:29
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Gençlere 150 bin evlilik kredisi ve Aile ve Gençlik Bankası hakkında detaylar internette araştırılıyor. AK Parti Seçim Beyannamesi Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerine ve gençlere özel yeni uygulamaların başlayacağı müjdesini paylaşmıştı. Aile ve Gençlik Bankası hakkında detaylar paylaşıldı. Peki Aile ve Gençlik Bankası nedir, ne zaman kurulacak? Evlilik kredisi faiz oranı ve vadesi...

AİLE VE GENÇLİK BANKASI NEDİR?

Aile ve Gençlik Bankası ilk kez AK Parti Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda anlatıldı. Aile ve Gençlik Bankası; gençlerin aile kurmasına teşvik edilmesi, eğitim ve istihdam olanakları sağlanması, çocuk bakımı gibi tüm alanlarda maddi destek olmak amacıyla kurulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu hedeflere ulaşmak için, kaynağı ülkemizin kendi ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak bir Aile ve Gençlik Bankası kuracağız." sözlerini kullandı.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI DESTEKLERİ HANGİ ALANDA OLACAK?

Aile ve Gençlik Bankası ile birçok alanda özellikle gençlere destek sağlanacak. Ücretsiz internet, genç kart, vergi muafiyeti gibi konularda destek verilecek. Konu hakkında yapılan açıklama şu şekilde:

"Üniversiteli gençlerimize 'Gençlik Kartı' uygulamasını başlatacağız. Bu karta sahip olan gençlerimize tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanma imkânı getireceğiz. Ayrıca, üniversiteli gençlerimize aylık 10 GB ücretsiz internet erişim imkânı sağlayacağız. Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız."

EVLİLİK KREDİSİ VE FAİZ ORANLARI KAÇ OLACAK?

Yeni evlenecek çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Faiz kredi miktarı 150 bin TL olacak. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Böylece, genç çiftler evlilik hayatına başlarken kimseye muhtaç olmadan yuvalarını kuracak, evliliğin ilk yıllarında finansal açıdan daha rahat bir ortamda yaşamlarını sürdüreceklerdir. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankası faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir" sözleri kullanıldı.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI GELİRİ NEREDEN KARŞILANACAK?

Recep Tayyip Erdoğan Aile ve Gençlik Bankası ile gençlere destek verileceğini bildirdi. Aile ve Gençlik Bankası gelirinin doğal gazın geliri ile destekleneceği söylendi. Gençlerin hibe ve teşvik programları ile yanlarında olunacağı ifade edildi.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 14
  • Numan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu zamanda her iki evlilikten birisi boşanma ile sonuçlanıyor. Böyle bir durumda krediyi kim ödeyecek.
    Cevapla
  • 6284 kaldırılsın! 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem kadın erkek eşit, hem maden kadınlarda artık aktif olrak para kazanıyor düğün masraflarınında eşit olması lazım değil mi? Erkek olmak suç olmamalı.
    Cevapla
  • yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha önceki evlilik destek parasında yaş sınırı vardı. Artık ençlerin evlilik yaşı 40 kadar çıktı. Bu yaş sınırı kalkmalı .
    Cevapla
  • isa 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınırsız Nafaka'yı kaldırın yeter. Başka bir şeye gerek yok.
    Cevapla
  • serseriyobaz 1 yıl önce Şikayet Et
    depremzede ailelere bayramdan dolayı bır mıktar ödeme yapılması gerekır ama bunu kımse düşünmedi şu ana kadar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
36 bin sağlık personeli alınacak!