Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan kimdir? Ömer Fatih Sayan kaç yaşında, nereli?

Ömer Fatih Sayan, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak atandı. Yapılan tüm atamalar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu durum sonrasında Bakan Yardımcı Ömer Fatih Sayan hayatı merak edildi. Peki Ömer Fatih Sayan kimdir, kaç yaşında? Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan nereli?

 Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan kimdir? Ömer Fatih Sayan kaç yaşında, nereli?
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan kimdir? Ömer Fatih Sayan kaç yaşında, nereli?
GİRİŞ 22.06.2023 11:34 GÜNCELLEME 22.06.2023 11:40

Ömer Fatih Sayan hayatı araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak Ömer Fatih Sayan  atandı. Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'ın biyografisi internette sorgulanıyor. İşte Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'ın hayatı...

BAKAN YARDIMCISI ÖMER FATİH SAYAN KİMDİR?

Ömer Fatih Sayan, 10 Haziran 1977 tarihinde İstanbul'da doğdu. Sayan ilkokulu, orta okulu ve liseyi İstanbul'da okudu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi,Mühendislik Fakültesi, Elektronik Mühendisliği bölümünü; Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Bölümü'nü ve Oxford Üniversitesi St Antony’s School Diplomasi Eğitimi'ni tamamladı.

1995'te iş hayatına başlayan Ömer Fatih Sayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştı. Sayan, daha sonra sonra Türkiye, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sektörle ilgili özel şirketlerde çip üretimi, cep telefonu dizaynı ve AR-GE alanlarında çalıştı.

ÇEŞİTLİ ÜNİVERSİTELERDE DERSLER VERDİ

Silikon Vadisi İnsiyatifinde görev alarak girişimcilik konusunda çalışmalarda bulunan Sayan, Türkiye ve Almanya’da çeşitli üniversitelerde Bilişim Hukuku ve Bilişimde Yeni Trendler konuları üzerine dersler verdi. Ömer Fatih Sayan’ın, araştırma konularıyla ilgili konferansları ve bilimsel dergilerde yayımlanmış birçok makalesi bulunuyor. 

Ömer Fatih Sayan, 2007-2014 tarihleri arasında Başbakanlık Müşavirliği ve Başbakan Başmüşavirliği görevinde bulundu. İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen Sayan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 Ömer Fatih Sayan, Haziran 2023 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak görevini yürütmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL