Celile Eren Ökten kimdir, kaç yaşında? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten nereli?

Celile Eren Ökten, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atandı. Yapılan tüm atamalar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu durum sonrasında Milli Eğitim Bakan Yardımcı Celile Eren Ökten hayatı merak edildi. Peki Celile Eren Ökten kimdir, kaç yaşında? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten nereli?

Celile Eren Ökten kimdir, kaç yaşında? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten nereli?
Celile Eren Ökten kimdir, kaç yaşında? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten nereli?
GİRİŞ 22.06.2023 15:37 GÜNCELLEME 22.06.2023 15:37

Celile Eren Ökten hayatı araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak Celile Eren Ökten atandı. Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten'in biyografisi internette sorgulanıyor. İşte Milli Eğitim  Yardımcısı Celile Eren Ökten'in hayatı...

BAKAN YARDIMCISI CELİLE EREN ÖKTEN KİMDİR?

Doç. Dr. Celile Eren Ökten, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünde Doçent Dr. olarak çalıştı. Ökten; Yeni Türk Edebiyatı, Dünya Edebiyatı, Söylem, Toplum, dilbilim, Metin Dilbilim, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Yabancı Dil Olarak Türkçe derslerini verdi. Doç. Dr. Celile Eren Ökten, İsviçre Bern'de Eğitim Müşaviri görevini yerine getirdi. Celile Eren Ökten bir bilim insanı ve Türkologdur.

MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI OLDU

Celile Eren Ökten, 21 Haziran 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atandı.
Bakan Yardımcısı Ökten, Prof. Dr. Kâzım Yetiş danışmanlığında yürütülen “Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Türk Dili ve Edebiyatı’nın Eğitimi-Öğretimi (1839-1923)” adlı doktora tezinde hem Türkçenin hem de İngilizcenin ana dil olarak öğretilmesi üzerine çalışmalar yürüttü.

YURT DIŞINDA GÖREVLER ALDI

2006-2007 yıları arasında Wisconsin Üniversitesi’nde (Madison) Eğitim Programları Bölümünde Prof. Dr. Thomas Popkewitz ile birlikte “Dil planlaması ve Dil politikaları” üzerine doktora sonrası araştırmalar yapan Ökten, 2007-2011 yıları arasında Prof. Dr. François V. Tochonile Wisconsin Üniversitesi ve Amerika Birleşik Devletleri Eğitim Bakanlığı’nın ortak desteklediği, Amerikan üniversitelerindeki Türkçe programlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili bir proje olan “Dil Öğretiminde Derin Yaklaşım” çalışmasında eş yürütücü, materyal geliştirici ve program düzenleyicisi olarak görev aldı.

ÜNİVERSİTELERDE DİL EĞİTMENLİĞİ YAPTI

Celile Eren Ökten, uzun yıllar hem Galatasaray Üniversitesi hem Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki Erasmus programlarında dil eğitmeni olarak çalıştı. Ökten, Prof. Dr. Marie-Helene Sauner Leroy’un Fransızlar için geliştirdiği Türkçe öğrenme yönteminin ve materyallerinin hazırlanmasında katkı sağladı. Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında, belediyelerde mesleki eğitim, yetişkin eğitimi, yaygın eğitim konularında yurt dışı ve yurt içinde çeşitli çalışmalara katıldı.

Özgür Volkan Ağar kimdir, kaç yaşında? Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar nereli?Özgür Volkan Ağar kimdir, kaç yaşında? Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar nereli?

Mahmut Gürcan kimdir, kaç yaşında? Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan nereli?Mahmut Gürcan kimdir, kaç yaşında? Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan nereli?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL