Evlilik kredisi başvuru şartları nelerdir? Evlilik kredisi ne kadar, başvurular başladı mı?

Evlilik kredisi başvuruları başladı mı diye sorgulanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlenecek çiftlere evlilik kredisi verileceği müjdesi sonrasında detaylar merak edildi. Evlilik kredisi faizsiz ve 72 ay geri ödemesiz olmasıyla dikkat çekiyor. Peki evlilik kredisi başvuru şartları nelerdir? Evlilik kredisi ne kadar, başvurular başladı mı?

Evlilik kredisi başvuru şartları nelerdir? Evlilik kredisi ne kadar, başvurular başladı mı?
Evlilik kredisi başvuru şartları nelerdir? Evlilik kredisi ne kadar, başvurular başladı mı?
GİRİŞ 21.06.2023 10:59 GÜNCELLEME 21.06.2023 11:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Evlilik kredisi ne kadar, başvuru şartları neler araması hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni evlenecek çiftlere evlilik kredisi verileceği müjdesini vermişti. Kredinin gelir kaynağı Aile ve Gençlik Bankası olacak. Evlilik kredisi, devlet destekli olması sebebiyle de avantajlı hâle geliyor. Peki evlilik kredisi başvuru şartları nelerdir? Evlilik kredisi ne kadar, başvurular başladı mı?

EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR?

Evlilikleri kolaylaştırmak için , Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Yeni evlenecek çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Evlilik kredisi başvurularının ekim ayından sonra alınması bekleniyor.

EVLİLİK KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evlilik kredisini yeni evlenecek çiftleri teşvik etmek için verileceğini söyledi. Gelir kaynağının Aile ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacağı bilgisi verildi.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Evlilik kredisi başvuru şartları henüz netlik kazanmadı. Konu hakkında detaylar paylaşıldığında sizlere ileteceğiz.

EVLİLİK KREDİSİ NEREDEN ALINIR?

Evlilik kredisi AK Parti seçim beyannamesinde anlatıldı. Devlet destekli, yeni evlenecek çiftlere verilecek evlilik kredisi seçim vaatleri arasında en çok dikkat çeken konulardan birisi oldu.

Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir.” sözlerini kullandı.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 6
  • öneri 11 ay önce Şikayet Et
    anneler oğullarınızı evlendirin evde turşusunu kurmayın evlenince de oğlunuzdan elinizi çekin gelinizle kızınızı kendnizi yarıştırıp fitne çıkarmayın
    Cevapla
  • qwerty 11 ay önce Şikayet Et
    Yaş sınırı konulursa yine çoğunluk evlenemez. Ben 30 yaşını geçmiş bir sürü insan tanıyorum parasızlıktan evlenemeyen. Bu arada 150 bin de yetmez. 300 bin belki.
    Cevapla
  • hakan 61 11 ay önce Şikayet Et
    İnşallah yaş sınırı koymazlar ilk dega evleneceklere olsun yaş sınırı olmasın
    Cevapla
  • Orhan Aydın 11 ay önce Şikayet Et
    bence evlilik kredisi yaşı geçmiş ama hala evlenemeyen insanlara verilmelidir
    Cevapla
  • Sahici 11 ay önce Şikayet Et
    Yaşı geçmiş evlenemeyen zaten çok ülkemizde. O da hayat pahalılığından. Önce enflasyonu düşür ve kişiye düşen milli geliri artır. her üründe çift vergi var. ötv den vazgeç. Devlet vatandaşın cebinden çift vergi alıyor.
    Cevapla
  • Murat 11 ay önce Şikayet Et
    Dediğin gibi olursada ,kredi için evliliği geciktirenler çoğalır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var