Çalışma saatleri 6 saat olacak mı? Mesai saati düşecek mi? Bakan Bilgin'den açıklama

Çalışma saatleri 6 saat olacak mı araması gündemde yerini aldı. Mesai saatleri hakkında Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı. Binlerce çalışanı ilgilendiren konuşmada mesai saatleri değişiklik önerisi sunuldu. Peki çalışma saatleri 6 saat olacak mı? Mesai saati düşecek mi? Eski Çalışma Bakanı Bilgin'den açıklama...

Çalışma saatleri 6 saat olacak mı? Mesai saati düşecek mi? Bakan Bilgin'den açıklama
Çalışma saatleri 6 saat olacak mı? Mesai saati düşecek mi? Bakan Bilgin'den açıklama
GİRİŞ 07.06.2023 11:46 GÜNCELLEME 07.06.2023 11:46
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Çalışma saatleri kısalacak mı, mesai saatleri değişiyor mu araması, Eski Çalışma Bakanı Bilgin'in açıklaması sonrası gündeme geldi. Bakan Bilgin, katıldığı programda çalışma saatlerinin fazla olduğunu vurgulayarak mesai saatlerinin değişmesi gerektiğini vurguladı. Peki çalışma saatleri 6 saat olacak mı? Mesai saati düşecek mi? Eski Çalışma Bakanı Bilgin'den açıklama...

ÇALIŞMA SAATLERİ 6 SAAT OLACAK MI?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı programda mesai saatlerinin değişmesi gerektiğini söyledi. Teknolojinin gelişmesi ile çalışma saatlerinin de kısalması gerektiğine vurgu yaptı. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin konuşmasında şu sözleri kullandı:

"Bu 8 saat talebinin olduğu dönem hepimizin bildiği gibi sanayi çağının başladığı dönemdi. Herhalde araya giren bu teknolojik değişimle, bu teknolojik devrimle işçilerin, emekçilerin, hizmet sektöründe çalışan emekçilerin ürettikleri değer, ürettikleri ürün, ürettikleri hizmet katlanarak artmıştır."

MESAİ SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Bakan Bilgin, günümüzde bu konunun tartışılması gerektiğine değindi. Çalışma saatlerinin 1 Mayıslarda tartışılması gereken bir konu olduğunu söyledi. Çalışma saatlerinin hâlâ sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında kalmasının olmayacağını ifade etti.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Dolayısıyla biz Türkler de çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız." dedi.

İNGİLTERE'DE 5 SAAT DENEMESİ YAPILIYOR

Bakan Bilgin, İngiltere'de 6 saat uygulamasına geçildiğine ve artık 5 saat denelerinin yapılmaya başladığına vurgu yaparak, "İngiltere’de bir pilot çalışma yapıldı ve 6 saat uygulamasına geçildi. 6 saatten sonra bunun da yetersiz olduğu için 5 saat denemesi yapılıyor. Dünyanın pek çok yerinde başta akademisyenler olmak üzere bu çalışmalar yapılıyor." sözlerini kullandı.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 67
  • ERDAL 11 ay önce Şikayet Et
    gerçekten çok güzel olur.Ben kamu görevlisiyim topu topu 2 saat anca çalışayoruz.8 saat çok fazla 5 bile yeter.
    Cevapla
  • aslında 11 ay önce Şikayet Et
    Evet böyle bir proje dünya çapında mevcut. Bu projeyi kimler nasıl sundu bilmiyorum . Ama sonu yanlış şeylere çıkmaz inşallah. Bu gün ABD'de insanlar 2 işte 3 işte çalışabiliyor. Hem hayat standartlarını tutturmak hem bir üst kademe standarta geçebilmek için. Bir şirkette yazılımcısın bir markette kasada en yoğun 2 saat için iş buluyorsun veya bizdeki meşhur iş simit satıyorsun gibi.
    Cevapla
  • ASİLBEY@06ÇUBUK 11 ay önce Şikayet Et
    Mesai satının düşünülmesi ülkemiz için şu anda saçmalıktan başka şey değil. Ne zaman kişi başı milli gelir 40-50 bin dolara çıkarsa o zaman düşünülebilir.
    Cevapla
  • duyunç 11 ay önce Şikayet Et
    sabah 10 akşam 16 ideal. Ne alaksı var 9 saat durunca 9 saat çalışılmıyor aksine verim düşüyor.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Mesai saatleri sabah 10 akşam 16 olmalı arada yarım saat mola yeter . İnsan gibi çalışmak için bu saatler şart. Sabah uykunun alır akşamda ailene vakit ayırırsın. Azda olsa kölelik hissimiz yok olur.
    Cevapla
  • ORHAN 11 ay önce Şikayet Et
    oldu olacak hiç çalışmayalım. Arkadaş miskin avrupayı örnek alacagınıza ,japonları örnek alın, zaten millet iyice tembelleşti, yapmayın Allah aşkına ya
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Tamam İşyeri Sahibisin Anladık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı