KPSS yerleştirme işlemleri yüzde 100 şeffaf

ÖSYM'den, KPSS yerleştirme işlemlerinin, yüzde 100 doğruluk ve şeffaflık prensibi ile gerçekleştirildiği bildirildi.

KPSS yerleştirme işlemleri yüzde 100 şeffaf
KPSS yerleştirme işlemleri yüzde 100 şeffaf
GİRİŞ 08.12.2014 19:46 GÜNCELLEME 08.12.2014 19:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında 7 Aralık 2014'te yayımlanan haberlerde bir siyasi parti genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü milletvekilinin, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) uygulamalarına ilişkin iddialarıyla ilgili olarak açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. 

Açıklamada, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak çıkarılan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre kamu kurum ve kuruluşları tarafından, açıktan atama yapacakları B grubu kadrolar için ilgili mevzuatı uyarınca yetkili makamlardan izin alındıktan sonra, bu kadroların koşullarının belirlenmesi amacıyla yükseköğretim kurumları ile yükseköğretim üst kuruluşlarının, YÖK Başkanlığına başvurduğu anlatıldı. 

Bunların dışında kalan diğer kamu kurum ve kuruluşlarının Devlet Personel Başkanlığına başvurduğu ve KPSS'nin usul ve esasları, içeriği, yapılacağı yer ve zamanı, sınavın duyurulması, KPSS'de yer alacak konular ile testler ve bunların ağırlıkları, puan türleri ve hesaplama yöntemi, başvuru yapacakların öğrenim düzeyi, adayların başvurusu, sınavdan elde edilecek puan türlerinin yerleştirmede ve giriş sınavına çağrıda kullanılmasına ve KPSS sonuçlarının adaylara ve kurumlara bildirilmesine ilişkin esasların, Devlet Personel Başkanlığı (DPB) ve ÖSYM tarafından müştereken belirlendiği kaydedildi. 

"Talimat alınması söz konusu değildir"

KPSS'nin, mevzuatla veya DPB ile belirlenen kurallar dışında gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığına işaret edilen açıklamada, "6114 sayılı kanun gereği ÖSYM, bu kanunla ve diğer mevzuatla verilen görev ve yetkilerini kendi sorumluluğu altında, bağımsız olarak yerine getirip kullanmakta olup, yürüttüğü iş ve işlemlerin yerine getirilmesinde, hiçbir organ, makam, merci veya kişi tarafından talimat alınması söz konusu değildir" ifadesine yer verildi. 

"Yerleştirme işlemi tamamen şeffaf"

Açıklamada, DPB adına yapılan merkezi yerleştirme işlemlerinde adayların tercihleri alınırken adayların mezuniyet bilgileri ile DPB tarafından belirlenen kadro niteliklerinin kontrol edildiği ve kadro niteliklerine uymayan mezuniyet bilgisine sahip adayların tercihlerinin alınmadığı belirtildi. Bu şekilde her adayın sadece mezuniyetinden dolayı yerleşebileceği kadrolar için tercih yapabildiğinin anlatıldığı açıklamada, " Yerleştirmeişlemi tamamen şeffaf bir şekilde yapılmaktadır.Yerleştirme sonuçları ile birlikte her kadro için oluşan en küçük ve en büyük yerleştirme puanları yayınlanmakta ve adaylar tercih ettikleri kadrolara en son kaç puanla yerleştirme yapıldığını görebilmektedirler" ifadesi kullanıldı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • JFK 9 yıl önce Şikayet Et
    öncelikle açıktan atamalar kaldırılmalı açık atamaların tamamı torpil şimdide kpss yi kaldırıp her kurum kendi mülakatını yapsın diyorlar bu varya torpile davetiye çıkarmak demek başka bir şey değil bu şeyler akp ye büyük oy kaybettirir koyu bir akp li olarak bende dahil lütfen emeklerimiz heba olması açıktan atamayı kaldırın merkezi atama olsun sadece
    Cevapla
  • YALAAANNN 9 yıl önce Şikayet Et
    Yayınladıkları %15 lik cevap anahtarı ile tam cevap anahtarı birbirine uymuyor.Benim en az 6/7 soru güme gitti.İşaretlediğime %100 emin olduğum soru boş cevap olarak gözüküyor sonra da çıkıp şeffaflık diyorlar yerim sizin şeffaflığınızı.
    Cevapla
  • Deyyan 9 yıl önce Şikayet Et
    madem şeffaf soruları niye yayınlamadılar? AYM gerekli düzeltmeyi yaptı fakat artık nafile 2 yılda bir olan sınavda çözdüğümüz soruları karşılaştıramdık. Tabi 50 TL dilekçe ücreti ve Yol parası bulabilen öğrenciler Ankaaraya kadar gidip bakabildi!
    Cevapla
  • selim 9 yıl önce Şikayet Et
    he hee öyledir mahallemde var bir kişi hatrı sayılır dayıcıklarını devreye soktu üste de biraz para bastılar işi oluverdi şeffamış yerler sizin yalanlarınızı
    Cevapla
  • Hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    iyide KPSS yi kim takıyor. Adamlar Vali Özel Kalem Müdürü ile işi çözüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 İsrail'de sular durulmuyor! Yüz yüze görüşecekler
Ali Ülker açıkladı: Türk devi BM'de 'örnek vaka' oldu