KPSS sonuçları 2016 ne zaman açıklanacak?

KPSS sınav sonuçları için son dakika gelişmesi. KPSS sonuç açıklama tarihi değiştirildi. ÖSYM KPSS sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

KPSS sonuçları 2016 ne zaman açıklanacak?
KPSS sonuçları 2016 ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 13.06.2016 09:44 GÜNCELLEME 14.06.2016 07:49

Devlet bünyesinde işe girmek isteyen kişilerin katıldıkları Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları merakla bekleniyor.

Yüzbinlerce memur adayının katıldığı KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? merak konusu. 9 Haziran'da açıklanması beklenen KPSS sonuçları ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Peki KPSS sınav sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar...

KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yüzbinlerce kişinin memuriyet hayali kurarak 22 Mayıs 2016 tarihinde girdikleri KPSS sınav sonuçları açıklanma tarihi ÖSYM'nin resmi sınav takviminde yer alıyor. ÖSYM çalışma takvimine göre, KPSS sonuç açıklama tarihi 14 Temmuz 2016 Perşembe. Ancak ÖSYM'nin sınav okuma ve açıklama sistemleri sürekli olarak geliştirildiği için sonuçların daha erken açıklanması da beklenebilir.

KPSS ADAYLARININ İNTERNET ORTAMINDA YAPABİLECEKLERİ İŞLEMLER

a) Bireysel başvuru hakkı olan adaylar için İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapma
b) Başvuru işlemi sonrasında başvuru kayıt bilgilerini görme
c) ÖSYM’nin belirleyeceği tarihlerde, sınava ilişkin bilgiler ile kimlik ve iletişim bilgilerini değiştirme
d) Eğitim bilgilerini öğrenme, varsa engel durumu bilgilerini görme/inceleme
e) Sınava giriş belgesi edinme
f) Sınav/yerleştirme sonuç bilgilerini öğrenme
g) Tercih yapma
h) Cevap kâğıdını görüntüleme
i) Evrak referans numarası alma ve şifresini değiştirme

KPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren adaylar KPSS sınav sonuçları ekranına sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden ulaşabilecekler. Sınav sonuçlarını öğrenmek için ise sınava giren adaylarına bu sayfa üzerinde bulunan giriş ekranına T.C. Kimlik Numarası ve Şifrelerini girmeleri gerekiyor. Öte yandan KPSS sınav sonuçları ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AIS) üzerinden de öğrenilebilir. Bunun için ais.osym.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır.

Yukarıdaki internet adreslerinden adaylar sadece sınav sonuçları işlemlerini değil ayrıca kılavuz bilgileri, sınav tarihleri, sınav başvuru bilgileri ve sınavlar ile ilgili duyurulara da erişebiliyorlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!