KPSS sonuçları 2016 ne zaman açıklanacak? ÖSYM

KPSS 2016 sınav sonuçları için ÖSYM son dakika açıklaması yaptı. KPSS sınav sonuçları 14 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak. İşte detaylar...

KPSS sonuçları 2016 ne zaman açıklanacak? ÖSYM
KPSS sonuçları 2016 ne zaman açıklanacak? ÖSYM
GİRİŞ 20.06.2016 08:35 GÜNCELLEME 20.06.2016 08:36

ÖSYM tarafından yapılan KPSS 2016 sınav sonuçları için açıklanma tarihi belli oldu. Binlerce memur adayının cevabını merak ettikleri ''KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorusunun yanıtını ÖSYM verdi.

ÖSYM'nin yaptığı son dakika açıklamasına göre, ÖSYM sınav takviminde 9 Haziran 2016'da açıklanacağı belirtilen KPSS sınav sonuçları için tarih değişti. Yeni tarihe göre KPSS 2016 sınav sonuçları 14 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak.

KPSS 2016 SINAV SONUÇLARI İÇİN ÖSYM SON DAKİKA AÇIKLAMASI

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde KPSS sınav sonuçları açıklanma tarihi duyuruldu. Sitede yer alan açıklamaya göre ÖSYM takviminde 9 Haziran 2016'da açıklanacağı bildirilen 2016-KPSS Lisans Sınav sonuç açıklanma tarihinin 14 Temmuz 2016 olarak değiştirildiği ve takvimin güncellendiği belirtildi.

Diğer yandan ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yetkilileri konuyla ilgili bilgiler paylaştı. Bu bilgilere göre KPSS sınav sonuç tarihinin, 2016 yılının ilk merkezi yerleştirmelerinde 2014 yılı KPSS sonuçlarının kullanılacağı ve 2016 yılının Haziran ayı sonuna kadar mezun olacak adayların bu yerleştirme için tercih bildirimlerinde bulunmalarını sağlamak amacıyla değiştirildiği açıklandı.

KPSS TERCİHİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

KPSS tercihi yapacak olan adayların en çok dikkat etmesi gereken nokta; KPSS tercih ücreti. Bu ücreti yatırmayan adaylar KPSS tercih işlemi yapamayacaklar. ÖSYM'nin bu yıl belirlediği KPSS tercih ücreti ise 15 TL.

KPSS TERCİH ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YA DA BANKALARA YATIRILACAK?

ÖSYM tarafından 15 TL olarak belirlenen KPSS tercih ücreti aşağıdaki bankalardan birine yatırılabiliyor. İşte KPSS tercih ücreti yatırılacak bankalar;

T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı
T. Halk Bankası ATM ve İnternet bankacılığı Akbankın tüm şubeleri,
ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı 
Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Tüm PTT İş Yerleri 
*Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti