LYS 1 Matematik soruları zor mu kolay mı?

2016 LYS-1 Matematik yorumları haber7.com'da paylaşılıyor. LYS Matematik ve Geometri soruları zor muydu yoksa kolay mıydı ? Yazın paylaşın!

LYS 1 Matematik soruları zor mu kolay mı?
LYS 1 Matematik soruları zor mu kolay mı?
GİRİŞ 19.06.2016 14:44 GÜNCELLEME 20.06.2016 14:45
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

2016 LYS sınav maratonu bugün saat 10:00'da başladı. ÖSYM tarafından her yıl yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) toplam 5 oturum halinde yapılacak. Peki LYS sınav soruları zor mu yoksa kolay mı olacak? İşte LYS sınavı yorumları ve görüşler...

Üniversiteye girişte YGS sınavının ardından yapılan ikinci sınav olan ve Üniversiteye girişin ikinci aşaması olarak kabul edilen LYS sınav soruları zorluk derecesini bilemediğimiz için LYS sorularının zor mu yoksa kolay mı olduğunu şimdiden söylemek güç.

19 HAZİRAN 2016 LYS SINAV YORUMLARI YAZMAK VE YAPILAN LYS YORUMLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Ancak geçtiğimiz Mart ayında yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) adaylar zor sorular ile karşılaşacaklarını bekliyorlardı ancak bekledikleri gibi olmadı ve YGS'de kolay sorular soruldu. Fakat eleme yöntemi gibi bir sınav olmadığı için öğrenciler bu sorulardan pek memnun olmadı. Ayırt edici bir sınav olmasından ziyade YGS sınavında çalışan ile çalışmayan ayırt edilemiyordu.

LYS SINAVI ZOR MU, KOLAY MI?

YGS sınavı çoğu öğrencilerin görüşlerine göre 'zor'du. Ancak hem eğitim çevreleri hem de pek çok öğrencinin söylemi soruların 'kolay' olduğu yönündeydi. Buna göre LYS sınavı'nın zor olacağı tahmin ediliyor. Peki LYS soruları ile ilgili son açıklamalar neler?

ÖSYM Başkanı Ömer Demir yaptığı bir açıklamada, sınavların ayırt edici olması için yazılı başvurular alındığını ve LYS sınavında ayırt edici sorular sormaya çalışacaklarını belirtti. Buradan anladığımız kadarıyla ''LYS sınav soruları zor olabilir.'' Peki gerçekten LYS sınavı zor mu olacak ?

Neredeyse her sınav öncesinde internette o sınav ile ilgili ''zor mu, kolay mı'' soruları soruluyor ve buna yanıt aranıyor. Özellikle YGS sınavı sonrası YGS sınav sorularının kolay olduğu vurgulanarak ''YGS kolaydı, LYS zor olacak'' yorumları yer bulmuştu. Bu yorumlara öğrenciler inanmış durumda. Geriye dönüp bakacak olursak bu algının kesinlikle kaldırılması gerekiyor. Zira ÖSYM bu konularla ilgili kesinlikle bir açıklama yapmıyor. ''LYS soruları zor olacak'' ya da ''LYS soruları kolay olacak'' gibi bir açıklama öğrencilerin kafasındaki bu algıyı ortadan kaldırabileceği gibi bir nebze de olsa sınav stresinden uzak kalmalarını sağlayabilir.

LYS sınavına girecek olan adayların öncelikle şunu bilmesi gerekli. ''Eğer sınav kolay ise bu herkese kolay olur. Zor ise de herkese zor olur.'' Yani LYS sınavı zor olur ise Üniversite taban puanları bir sonraki yıl otomatik olarak düşecektir. LYS sınavı kolay ise de tam tersine Üniversite taban puanları artacaktır.

Ancak şunu her öğrencinin bilmesi gerekir ki; artık adayların Üniversite kaderini belirleyen YGS ya da LYS sınavlarında sorular zor olsa dahi başarılı olmak için çalışmak şart. Çalışmayan bir öğrenci örneğin ''Bitkiler oksijeni nasıl elde eder?'' sorusuna doğru yanıt veremeyecekleri gibi bir yazarın kitabının ismini bulmakta da zorlanır.

LYS sınavı ''kolay sorular'', ''normal sorular'' ve ''zor sorular'' olmak üzere üç bölümden oluşur. LYS Temel Soru Kitapçığı'nda eşit bir dağılım olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Normal çalışan bir öğrenci Kolay soruların en az yüzde 30 ve üzerini, normal soruların yüzde 15'i ve üzerini cevaplayabildiği gibi zor sorulan soruların ise yüzde 5 ve daha fazlasını doğru cevaplayabilmektedir. Tüm bu oranları topladığımızda ise yüzde 50'den fazla bir başarı elde edildiği görülmektedir.

Sonuç olarak adayların ''LYS soruları zor mu, kolay mı?'' sorusunu düşünmemeleri, soruları mümkün mertebe en iyi bildikleri yerden cevaplamaya başlamaları ve soruların yarısını doğru olarak cevaplasalar bile istediği bir bölümü kazanabileceğini asla unutmamaları gerekmektedir.

LYS 2016 SINAV TARİHLERİ

LYS-1: 19 Haziran'da yapılacak olup adaylara Matematik Soruları yöneltilecek.

LYS-2: 25 Haziran'da yapılacak olup adaylara Fen Bilimleri Soruları yöneltilecek.

LYS-3: 26 Haziran'da yapılacak olup adaylara Edebebiyat Soruları yöneltilecek.

LYS-4: 18 Haziran'da yapılacak olup adaylara Sosyal Bilimler Soruları yöneltilecek.

LYS-5: 25 Haziran'da yapılacak olup adaylara Yabancı Dil Soruları yöneltilecek.

Sizler de LYS-1 Matematik Sınavı soruları zor muydu yoksa kolay mıydı ? sorusuna yanıt vermek isterseniz, aşağıdaki yorum alanına LYS yorumları yazarak görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

LYS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav sonuç takvimine göre 18 Haziran, 19 Haziran, 25 Haziran ve 26 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak olan LYS sınav sonuçları 18 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak. Sadece internet üzerinden açıklanacak olan LYS 2016 sınav sonuçları için adaylara herhangi bir sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. 

LYS sınav sonuçları ÖSYM'nin resmi sonuç açıklama sistemi olan ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden öğrenilecek.

YORUMLAR 41
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    lys1 matematik ortaydı zor denilemezdi ama uğraştırıcı sorulardı geometri zor geldi ygs 34k mat 40 net geo 23 net
    Cevapla
  • esra 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun geo!n iyiymş. matta çok güzelmş.
    Cevapla
  • Esra 7 yıl önce Şikayet Et
    Sınav beklediğim gibi değildi toplam 10 boş var keşke biraz daha süre olsaydı en kötüsü de bu zaten bildiğini yapamamak
    Cevapla
  • boş insan 7 yıl önce Şikayet Et
    mat zor değildi ama işlemler uzundu ve zaman problemi vardı , tabi yıl içinde gerektiği gibi çalışan birinin ful çekebileceği bir sınavdı ben ygs lys arası mat lys çalışmaya başladım türev integral hiç bilmiyordum 3 ay içinde tüm konuları halletmeye çalıştım 35 net çıkardım.geo yıl boyunca çalışmamıştım son hafta sadece analitik uzay konikler gibi konuları ders videolarını dinleyerek halletmeye çalıştım 15 net çıkardım yani böyle sağlam olmayan bir çalışmayla bu netler çıkarılabiliyorsa adam gibi çalışan birinin ful çekmesi hiç de şasılası bir durum değil uzun lafın kısası sınav basitti be dostlar
    Cevapla
  • Cemre Efe 7 yıl önce Şikayet Et
    Mat çok kolaydı 50 yaptım. Geo biraz zorladı ama 30 yaptım bi soruyu salladım tuttu fenide ful bekliyorum inş
    Cevapla
  • burcu 7 yıl önce Şikayet Et
    tebrik ederim güzel başarı
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    şöyle bi genel tekrar yapsam 2 soru daha yaparmışım bence matematik orta şekerliydi geometri kolaydı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi