LYS sınavına girerken gerekli belgeler nelerdir?

LYS 2016 maratonu LYS-4 sınavının ardından LYS-1 sınavı ile devam ediyor. Peki LYS için gerekli belgeler neler? Ehliyetle LYS'ye girilir mi?

LYS sınavına girerken gerekli belgeler nelerdir?
LYS sınavına girerken gerekli belgeler nelerdir?
GİRİŞ 19.06.2016 09:02 GÜNCELLEME 19.06.2016 09:02

LYS-4 Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din kültürü) sınavının ardından bugün yani 19 Haziran 2016 Pazar günü LYS-1 Matematik sınavı yapılıyor. Sınava girecek adayların yanlarında bazı belgeleri bulundurmaları gerekmektedir. Peki; LYS sınavına girerken gerekli belgeler nelerdir ?, Ehliyet ile LYS sınavına girilebilir mi ? İşte detaylar...

Üniversiteye girişte YGS'den sonra ikinci aşama olan LYS sınav maratonu 18 Haziran 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı ile başladı. 19 Haziran'da LYS-1 Matematik sınavı yapılacak. Adayların sınava girecekleri yerleri önceden görmeleri gerekiyor. Peki LYS sınavına girerken gerekli belgeler nelerdir? Detaylar haber7.com'da...

SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Bugün yani 19 Haziran'da yapılacak olan LYS-1 Matematik sınavı ile birlikte 25-26 Haziran'da yapılacak LYS-2, LYS-3 ve LYS-5 sınavlarının ardından LYS maratonu sona erecek. Peki LYS sınavına ehliyet ile girilir mi?

LYS'YE GİRERKEN YANINIZDA BUNLARI GÖTÜRMEYİ UNUTMAYIN

LYS sınavların katılan Üniversite adaylarının sınava girecekleri yerlere kesinlikle cep telefonu götürmemeleri gerekmektedir. Telefon, Cüzdan veya herhangi bir elektronik eşya ile sınav alanına gelen adaylar kesinlikle sınava giriş yapamayacaklar. Öte yandan bayan adayların ise saçlarında toka, boyunlarında kolye ve kulaklarında küpe gibi aksesuarları da üzerlerinde taşımamaları gerekiyor.

LYS sınavına girecek adayların yanlarında bulundurmaları gereken en önemli belge ise Sınav Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı. Ehliyet, nüfus cüzdanı yerine geçmediği için LYS'ye ehliyet ile gelen adaylar sınava alınmayacaklar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki