KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs başvuru formu

KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) burs başvuru işlemleri başladı. Peki üniversite öğrencilerinin merakla beklediği KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte KYK burs başvuruları ile ilgili tüm detaylar

KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs başvuru formu
KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs başvuru formu
GİRİŞ 05.10.2016 09:31 GÜNCELLEME 05.10.2016 09:31

KYK burs başvuru işlemleri 03 Ekim itibariyle başladı. Milyonlarca üniversite öğrencisinin 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı dönemi içinde alacağı KYK burs başvuruları nasıl yapılır? KYK'dan burs almak için şartlar neler? KYK burs başvuruları ile ilgili tüm detaylara haber7.com'dan kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İşte KYK burs başvuru ekranı ve tüm detaylar

KYK BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

kyk-burs-başvurusu-ekranı

BAŞVURU SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Burs / Öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs / öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir.

İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.

Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs/öğrenim kredisi almanızı engeller.

Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazmalıdır.

Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gsb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

Kurumumuz tarafından yapılacak bilgilendirmeler e-posta ve SMS üzerinden olacağından e-posta ve cep telefonu numaralarının doğru, aktif ve güncel olması gerekmektedir.

Başvuru bitim tarihine kadar başvuru bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;

- Ön lisans öğrencileri,
- Lisans öğrencileri,
-Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü vb.),
-İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler(intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),
-Yüksek lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,
öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK burs başvurusu yapan ve KYK öğrenim bursu kazanan öğrencilere 2017 ocak ayından itibaren her ay 400 tl burs ödenecek.

ÖĞRENİM KREDİ VE BURSLARI NASIL ÇEKİLECEK?

Öğrenciler kyk.gov.tr adresindeki T.C. Ziraat Bankası linkinden KYK Kredi/Burs Ödemeleri bölümünden öğrenecekleri şubelerinden adına düzenlenmiş olan BANKKART'ını alarak (daha sonrada gönderilebilir) burs yada öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden süre tahdidi olmaksızın istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden masraf ödemeden tahsil edebileceklerdir. Öğrencilere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. Günleri arasında ödeme yapılacaktır.

BURS NEDEN KESİLİR?

Başarısız olması, Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, Öğretim kurumunun kapatılması, Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...