AÖF sınav vize sonuçları öğrenme ekranı

AÖF (Açıköğretim) sınav sonuçları açıklandı mı? Üniversite öğrencilerinin girdiği AÖF sınav sonuç ekranına nasıl ulaşılır? İşte AÖF sınav sonucu öğrenme sayfası

AÖF sınav vize sonuçları öğrenme ekranı
AÖF sınav vize sonuçları öğrenme ekranı
GİRİŞ 07.12.2016 09:28 GÜNCELLEME 07.12.2016 09:28

AÖF sınav sonuç paneli 09 Aralık cuma günü erişime açılacak. 26 Kasım ve 27 Kasım tarihlerinde yapılan AÖF vize sınav sonuçları bu hafta açıklanacak. Daha öncede 10 gün içinde açıklanan AÖF sınav sonuçları öğrenme sayfası büyük merak konusu oldu. Binlerce açıköğretim üniversitesi okuyan öğrenciler AÖF sınav sonuçları için nefeslerini tuttu.

AÖF SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

26, 27 Kasım AÖF sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Vize sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizden öğrenebilirsiniz. AÖF sonuçları sonuc.anadolu.edu.tr ekranı ile aynı anda haber7.com'da olacak.

2016 AÖF sınav sonuçları öğrencilerin adresine posta yolu ile gönderilmeyecek. Öğrenciler vize AÖF sonuçlarını online yada mobil olarak öğrenebilecekler.

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan  ATA AÖF sınav sonuçlarının 15 gün içerisinde açıklanması öngürülüyor. Bu sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, Akademik LMS paneline giriş yaparak sonuçları öğrenebilecek. 

AÖF FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

Bu eğitim ve öğretim yılında ilk dönem final sınavları 14 Ocak 2017 Cumartesi ve 15 Ocak 2017 Pazar günü yapılacak. Bahar döneminde ise vizeler 15 Nisan 2017 – 16 Nisan 2017 (Cumartesi-Pazar) finnaller de 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 2016 2017 eğitim ve öğretim yılının sınavları bittikten sonra tek ders sınavı 15 Temmuz 2016 Cumartesi günü yapılacak.

aöf-sonuç-sayfası

4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

Anadolu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından yapılan açıklamaya göre 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı dönemi içinde artık 4 yanlış 1 doğruyu götürecek. Yani her yanlış cevap 0.25 doğru cevabı eksiltmiş olacak.

Gündoğan yaptığı açıklamada “YÖK Ölçme değerlendirme ile ilgili bir standart oluşturmak istiyor. YÖK ün belirlemiş olduğu usul ve esaslara göre bu yıldan itibaren Açıköğretim fakültesi (AÖF) yanlış cevapların doğru cevapları götürme uygulamasını yapacağız. Bu değişiklik sadece bizde değil, ülkemizde eğitim sunan tüm Açıköğretim fakülteleri tarafından uygulanacaktır “ dedi.

AÖF YENİ SİSTEMİ

AÖF yeni ders sistemine göre; 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir. Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!