AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? 2017 Kayıtlar Ekim'in kaçında bitiyor

Açık Öğretim'den lise eğitimini tamamlayan binlerce öğrenci gözünü 2017 - 2018 AÖL kayıtlarına çevirdi. Peki Açık Öğretim Lise kayıtları ne zaman başlayacak? MEB AÖL kayıt yenileme takvimini yayınladı.

 AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? 2017 Kayıtlar Ekim'in kaçında bitiyor
AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? 2017 Kayıtlar Ekim'in kaçında bitiyor
GİRİŞ 27.09.2017 11:28 GÜNCELLEME 27.09.2017 11:28
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 - 2018 AÖL kayıt yenileme tarihlerini belirledi. Açık Öğretim'den lise eğitimini tamamlayan öğrenciler AÖL kayıt yenileme işlemlerini internet üzerinden sorgulama başladı. Bu konuya istinaden hazırladığımız haberde MEB - AÖL kayıt yenileme tarihlerine ulaşabilirsiniz. Peki açık öğretim lisesi kayıtları nasıl yapılır? İnternet üzerinden AÖL kayıt yenileme işlemi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

AÇIK LİSE AÖL KAYITLARI NE ZAMAN BİTECEK?

Açık lise kayıtları geçen sene 22 Ağustos ve 9 Ekim tarihlerinde alınmıştı. Bu yıl da aynı tarihlerde erişime açılması bekleniyor.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT İŞLEMLERİ

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.  Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır. 

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇME

Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün, mesai saatinin bitemesini bekleyecekler.
Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır. Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler. Ders seçimindeki tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

AÖL YENİ KAYIT ÜCRETLERİ NE KADAR?

2017-2018 eğitim öğretim yılında açık öğretim lisesine kayıt yaptıracak öğrenciler açık lise kayıt ücreti ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme ücreti 2017-2018

AÖL yeni kayıt ücreti:  40 TL + 10 TL( bu sene artabilir)

AÖL kayıt yenileme ücreti: 30 TL+ 5 TL(bu sene artabilir)

Yeni kayıt için yeni kayıt ücreti 40 TL bankaya 10 TL ise kayıt yapılan kuruma ödenecek şekilde 50 TL olarak, kayıt yenileme ücreti ise 30 TL bankaya, 5 TL ise kayıt yapılan kuruma ödenecek şekilde 35 TL yapılmıştır. Bu sene yani 2017-2018 için bu ücretler artacaktır.

İLK KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAK

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan,  Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,  T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).  

b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrenciler İçin; 

İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;

 T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıp Örneğinin aslı), istenir.

Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;

 T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı,  T.C Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

YORUMLAR 88
  • cemil 5 yıl önce Şikayet Et
    vatandasa atm de nasil kayit yenileyecegini sirasi ila anlatsaniz . olmadi yapamayanlar nasil yapmalidir deseniz cok daha guzel olucak
    Cevapla
  • Halil 6 yıl önce Şikayet Et
    Ekim ayinda olan yenilemeden sonra birdaha ne zaman yenileme olur bilgisi olan cevap verebilirmi lutfen
    Cevapla
  • ayşe 6 yıl önce Şikayet Et
    Kayıt yenileme ekimin kaçında başlıyacak??
    Cevapla
  • cansu 6 yıl önce Şikayet Et
    kayıt yenıleme en son ne zaman bıtıcek
    Cevapla
  • hatice 6 yıl önce Şikayet Et
    Ders secimi ne zaman olacak bilgi verirmisiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...