2019 YKS tercih kılavuzu yayımlandı! Üniversitelerin bölüm bölüm puanları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan YKS sonuçlarının ardından adaylar, 4 yıllık ve 2 yıllık üniversitelerin taban ve tavan puanlarını belli oldu. ÖSYM YKS tercih kılavuzunu yayımladı. İşte 2019 sayısal ve sözel 4 yıllık lisans bölümlerin ve 2 yıllık bölümlerin tavan ve taban puan tablosu

2019 YKS tercih kılavuzu yayımlandı! Üniversitelerin bölüm bölüm puanları
2019 YKS tercih kılavuzu yayımlandı! Üniversitelerin bölüm bölüm puanları
GİRİŞ 20.07.2019 09:51 GÜNCELLEME 20.07.2019 09:52

YKS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. 15-16 Haziran 2019 tarihinde yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)’na katılım sağlayan adaylar için tercih maratonu başladı. Geçtiğimiz günlerde sonuçların açıklanmasıyla birlikte binlerce öğrenci için iyi bir üniversite arayışı içine girdi. ÖSYM tercihleri 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.  Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra 'Tercih Süresi' içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecek. ÖSYM’nin tercih sayfası açılana kadar en düşük ve en yüksek puanla öğrenci alımı yapan  4 yıllık ve 2 yıllık üniversitelerin taban ve tavan puanları araştırıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi kılavuzu ve üniversitelerin puanlarını açıkladı.

 

 

YKS Tercih İşlemleri

TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

 

 

YKS tercih kılavuzu ile ilgili açıklama yapan ÖSYM aşağıda yer alan bilgileri duyurdu; 

Adaylar, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. ‘Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü’ mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır.  ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik Numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik Numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak